Még a fideszesek is kibuktak Orbánra egy felmérés szerint

Még a fideszesek is kibuktak Orbánra egy felmérés szerint

A kormánypárti szavazók egy nagy része szerint hibázott Orbán Viktor a felhatalmazási törvénnyel. 

A Fidesz-párti választópolgárok közel 40 százaléka szerint hibázott Orbán Viktor kormányfő, amikor erővel ránk erőltette a kabinetnek rendkívüli jogköröket biztosító és korlátlan időtartamra szóló felhatalmazási törvényt. 

Népszava megbízásából mérő Publicus Intézet a rendkívüli jogrend elfogadásának megítélésére volt kíváncsi. A megkérdezettek majdnem kétharmada szerint igaza volt a Demokratikus Koalíciónak (DK), a Jobbiknak, az LMP-nek, az MSZP-nek és a Párbeszédnek, amikor úgy döntöttek, nem támogatják a javaslatot.

Az is árulkodó, hogy a bizonytalanok 62 százaléka sem kér a rendeleti kormányzást lehetővé tevő jogszabályból, vagyis nemcsak az ellenzékiek gondolják úgy, hogy a Csicskakormány túllőtt a célon.

Orbán teljhatalma számos visszaélésre ad lehetőséget, és ezt még a Fidesz hívei is észreveszik. Ez is jól mutatja, hogy kezdi teljesen átjárni a hatalom imádata a miniszterelnököt, most már azt sem mérlegeli, hogy az övéinek hogyan kedvezhet.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest. 

  • 2020.05.29

Szabó Szabolcs: Nagyon unalmas már, amit Orbánék művelnek

Keményen nekiment Orbán újabb pénzszóró konzultációjának Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő. Azt is megmondta, mit kéne valójában megkérdeznie Orbánnak a magyar emberektől.