Nem nyomoznak Pikó Andrásék ellen

Nem nyomoznak Pikó Andrásék ellen

A VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt, Pikó András és stábja ellen megszüntették a rendőrségi nyomozást, habár a józsefvárosi választási iroda ezzel nem ért egyet.

Korábban a Fővárosi Választási Bizottság a Helyi Választási Bizottággal szemben már úgy ítélte meg, hogy Pikóék stábja nem követett el jogsértést azért, mert írtak két, feltételezésen alapuló újságcikket. 

botrányt egy zárt-Facebook csoportból kikerült fotó okozta, amit csatoltak egy Magyar Nemzetben publikált poszthoz a következő sorokkal: "feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék.” 

A rendőrség erre hihetetlen gyorsasággal reagált és házkutatást hajtottak végre, ahol Pikó András laptopja is lefoglalásra került.

 

Végül a Fővárosi Választási Bizottság feloszlatta a Helyi Választási Bizottság határozatát.

Rendelkezésében ugyanis Pikó Andráséknak adott igazat, hiszen a kifogásban foglaltakon a HVB bőven túlterjeszkedett, és a két, feltételezéseken alapuló újságcikk nem szolgálhat kellő alapul a jogsértés tényének a megállapításához.

A BRFK a HVG-nek a közelmúltban kijelentette, hogy ügydöntő határozatot hoztak, de azt egyelőre nem árulták el, hogy pontosan mit. 

Végül a Magyar Nemzetnek ismerte el a józsefvárosi választási iroda, hogy megszüntették a nyomozást, de ők továbbra is azt kérik, hogy folytassák tovább.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.05

Kutatás: A Fidesz bármely jelöltjét megverné Karácsony Gergely

Ha most tartanák a választást Budapesten, nem lenne ellenfele a köztársaságpárti összefogás főpolgármesterének.

  • 2020.08.05

Átfogó állatvédelmi törvényjavaslatot dolgozott ki a Demokratikus Koalíció

A DK elkészítette állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját, amivel hét törvényt is módosítana a párt - közölte Arató Gergely elnökségi tag.

  • 2020.08.05

Mátrai-gate: drágább a szemétválogató, mint maga az erőmű

Máig tisztázatlan, hogy pontosan mennyit szurkolt le az állam Mészáros Lőrinc strómannak a Mátrai Erőműért. Nemcsak a titkolózás óriási, de a kavarás is.