Szentendrét is pénzelvonással bünteti a Fidesz

Szentendrét is pénzelvonással bünteti a Fidesz

Milliárdokat kapott Szentendre az ikonikus épületére, de a koronavírusra hivatkozva elakadt a pénz.

Szentendre se kért a FIDESZ-ből tavaly októberben, kormánypárti képviselő csak kompenzációs listán jutott be az önkormányzatba. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy bár a turisztikai fejlesztések keretében 2017-ben a kereskedőház felújítására fordítható közel 3 milliárdos keretről döntött a kormány, idén már elakadtak a felújítással kapcsolatos egyeztetések a Magyar Turisztikai Ügynökségnél.

Pedig a kereskedőház felújítása nem tűr halasztást – ezt nyilatkozta Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere.

Az elmúlt évek alatt a tetőszerkezet teljesen meggyengült, és nem védi az épületet beázásoktól. Az épület egy részét hálóval borították be, hogy ne veszélyeztessék a járókelőket a lehulló cserepek, faldarabok. A felső szint falai gombásodnak, a gerendák szétporlanak. Ha tovább romlik az állapota, kénytelen lesz a városvezetés a tér egy részét lezárni.

Hogy az épület jelenlegi állapota ne romoljon tovább, Szentendre Város Önkormányzata és a Ferenczy Múzeumi Centrum állagmegóvási tervet dolgoz ki, amely alapján a legégetőbb feladatokat elvégzik.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.05

Kutatás: A Fidesz bármely jelöltjét megverné Karácsony Gergely

Ha most tartanák a választást Budapesten, nem lenne ellenfele a köztársaságpárti összefogás főpolgármesterének.

  • 2020.08.05

Átfogó állatvédelmi törvényjavaslatot dolgozott ki a Demokratikus Koalíció

A DK elkészítette állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját, amivel hét törvényt is módosítana a párt - közölte Arató Gergely elnökségi tag.

  • 2020.08.05

Mátrai-gate: drágább a szemétválogató, mint maga az erőmű

Máig tisztázatlan, hogy pontosan mennyit szurkolt le az állam Mészáros Lőrinc strómannak a Mátrai Erőműért. Nemcsak a titkolózás óriási, de a kavarás is.