A Magyar Nemzet szerint Soros támogatja az elküldött kórházigazgatót - FFF

A Magyar Nemzet szerint Soros támogatja az elküldött kórházigazgatót - FFF

Sorozatunkban a Fidesz álhírgyárát mutatjuk be. Az FFF, vagyis a FideszFéknyúzFigyelő hetedik részében tisztázzuk azokat a támadásokat, melyeket a Fidesz az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet felmentett igazgatója ellen elkövet. 

Azt gondolhatnánk, hogy a kormány megunta már, hogy minden dolog miatt vagy a migránsokat, vagy Soros Györgyöt hibáztatja, de nem. Még mindig aduászként húzza elő a kormánypropaganda a Soros kártyát. Legutóbb a Magyar Nemzetnek sikerült egy egészen szürreális elméletet megírni. Eszerint Soros György támogatja az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet felmentett igazgatóját, Cserháti Pétert. Hogy ezt mire alapozzák?

A Magyar Nemzet azt elemzi cikkében, hogy a petíció, mely Cserháti Péter mellett áll ki, a Soros György által finanszírozott nemzetközi szervezet, az Avaaz ad médiafelületén jelent meg. 

A Magyar Nemzet szerint "az ügy érdekessége, hogy a petíció a köztudottan Soros György által finanszírozott szervezet oldalán, az avaaz.org-on jelent meg." Azt fájlalják, hogy "a nyíltan liberális Avaaz oldalán a 2018-as magyar országgyűlési választások idején a közösségi oldalakon húsz percenként jelentek meg Orbán Viktor- és Fidesz-ellenes felhívások, illetve az ellenzéki jelölteket hirdető politikai reklámok. Innentől a cikk a 2018-as választásokkal foglalkozik, teljes mértékben háttérbe szorítva az ok nélkül elküldött kórházigazgató helyett.

Mi ennél jóval több "érdekességet" találtunk Cserháti menesztésével kapcsolatban.

A kórházigazgató bűne mindössze annyi, hogy a betegek érdekét tartotta szem előtt, és nem volt hajlandó rábólintani arra a rendeletre, amely kiüríteni a kórházi ágyak 60 százalékát, 8 napon belül. Régóta tudjuk, hogy aki ellent mondd, annak mennie kell, ez történt ebben az esetben is. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere rögtön felmentette tisztségéből Cserháti Pétert.

A minisztérium szerint Cserháti Péter nem teljesítette az Operatív Törzs által jóváhagyott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a járványügyi veszélyhelyzetben a felkészülésre. A felkészülés elmaradásával az igazgató veszélyeztette szerintük a járvány elleni sikeres védekezést és betegellátást.

Az EMMI erről szóló tájékoztatása a Magyar Nemzetben jelent meg, az indoklásban az idősíkok kicsit összekeveredtek: április 12-én jelentette ki a tárca, hogy az április 10-i állapotok alapján nem teljesítette az intézmény az április 15-ére elvárt terveket. Vagyis az április 7-én kiadott utasítás teljesítését 3 nap után értékelte a minisztérium és nem az eredeti 8 napos időtartam után.
Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnek április 15-re több mint kétszáz ágyat kellett volna biztosítania, ebből április 10-én még egyetlen ágy sem volt erre a célra az OORI-ben, és április 16-ra az előírt tizedét sem ígérte a főigazgató az utasításban szereplő ágyszámmal szemben.

Cserháti Péter korábban az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa is volt és ezt megelőzően is fontos szerepeket töltött be az államigazgatásban.

Fricska az EMMI-nek

  • A Semmelweis Egyetem Cserháti Péter 2019. október 1-én kelt rektori biztosi feladatkörét kibővítette.
  • A kórházi dolgozók is kiálltak az igazgató mellett, tételesen cáfoltak meg minden sérelmezett pontot. "Cserháti Péter vezetésével intézetünk a járvány magyarországi megjelenése óta heroikus küzdelmet folytatott. A járványügyi hatóságokkal folyamatos egyeztetésben és együttműködésben kerestük az egyensúlyt, hogyan folyhatna mozgásszervi rehabilitáció továbbra is Magyarországon és ugyanakkor hogyan segíthetnénk a COVID-19 vírussal megfertőződött betegek ellátását" - írják nyílt levelükben, melyet Orbán Viktornak, és Pintér Sándornak is elküldtek.
  • A rendszerváltás ikonikus dalát, az Illés együttes Sárga rózsáját énekelték húsvét hétfőn az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) dolgozói, így tisztelegve leváltott főigazgatójuk, Cserháti Péter előtt. Ez azért is érdekes, mert Cserháti tíz éve a Fidesz meghatározó egészségpolitikusa, helyettes államtitkára, majd egy ideig kormánybiztosa volt. 
  • Balog Zoltán korábbbi EMMI-miniszter a Facebookra posztolt egy sokatmondó képet, amelyen Cserháti Péterrel közösen szerepel. Balog az Indexnek elmondta, 30 éve ismeri Cserhátit, minisztersége alatt hat évig dolgoztak együtt, mind szakmailag, mind emberileg kiváló embernek tartja. „Cserháti Péter vezetőként rendet tett az OORI-ban, felszámolta a kórház adósságait, és irányítása alatt európai szintű intézményt csinált belőle”.
  • Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke több százezer magyar mozgáskorlátozott ember érdekében fordult prof. Dr. Kásler Miklós miniszterhez és Orbán Viktor miniszterelnökhöz, melyben jelezte, hogy a mozgáskorlátozott emberek közössége mély megdöbbenéssel fogadta az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatójának, Dr. Cserháti Péternek PhD. a felmentését.
  • A Magyar Kórházszövetség közleménye szerint "Cserháti főigazgató úr az elmúlt évtizedek egyik legtöbb munkát végző, mindig maximális erőbedobással dolgozó, köztiszteletben álló, mélyen keresztény, etikus, hiteles vezetője, akinek leváltása a magyar kórházügy nagy vesztesége."

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.

  • 2020.09.18

Breaking! Orbán önkritikát gyakorolt!

Péntek reggeli propagandainterjújában kijelentette: a koronavírus második hullámát külföldről hozták be. Mindezt azok után, hogy nemrég még ő is az Adrián nyaralt.

  • 2020.09.14

800 forintos almával zsonglőrködik Varga Judit, aki férjével 6 milliót keres

Miközben nyilvánvalóan aranyosnak szánták az igazságügyi miniszter posztját, eléggé mellément. Kicsit undorító, ahogy olasz dizájner blúzában mosolyogva zsonglőrködik a hazai gyümölccsel, amit a magyarok nem tudnak megfizetni.