Az 5 legpofátlanabb fideszes hazugság a Pesti úti otthonról - FFF

Az 5 legpofátlanabb fideszes hazugság a Pesti úti otthonról - FFF

Sorozatunkban a Fidesz álhírgyárát mutatjuk be. Az FFF, vagyis a FideszFéknyúzFigyelő hatodik részében összeszedtük a Fidesz-propaganda 5 legarcátlanabb hazugságát a Pesti Úti Idősek Otthonáról.

1. A dolgozók hurcolták be a betegséget? HAZUGSÁG

Az Origo állítása szerint a dolgozók hurcolhatták be a koronavírust az idősek otthonába, és ezért természetesen a Fővárosi Önkormányzat a felelős. Hiszen meg kellett volna változtatni a dolgozók munkarendjét. Ezzel szemben a valóság az, hogy Sára Botond rendelte el, hogy negatív teszt nélkül vissza lehessen szállítania gondozottakat a kórházból az otthonba. Egy iszonyatos hibát próbáltak tehát másra kenni, pedig ők követték el.

2. Nem volt elég védőfelszerelés? HAZUGSÁG

Szintén állítja az Origo nevű propagandaportál, hogy nem volt elegendő védőfelszerelés az idősek otthonában és Karácsony Gergely abszolút nem foglalkozott ezzel. A főpolgármester viszont nyilvánosságra hozta azokat a dokumentumokat, amikből kiderül, hogy amint jelezte az otthon, hogy elfogyott a védőfelszerelés, rögtön 2800 szájmaszkot, 2000 gumikesztyűt és 2x20 liter fertőtlenítőszert küldtek pótlásul. Tették ezt úgy, hogy a védőfelszerelések biztosítása a kormány, és nem az önkormányzat feladata lenne. Tehát Karácsony Gergely felelősségi körén túl segített, hogy megfékezze a fertőzést.

3. Nem tartották be az előírásokat? HAZUGSÁG

Müller Cecília látogatása után írta meg számos kormányzati propagandaoldal, hogy nem tartották be a hatósági előírásokat az idősek otthonában. Ez a legormótlanabb, és legkönnyebben cáfolható hazugságuk. Azóta két vizsgálat is lezajlott az otthonban. Az egyik éppen a Fővárosi Kormányhivatal utasítására. Mindkét vizsgálat azt mutatta ki, hogy az összes hatósági előírás betartásra került az intézményben a múltban is. Az is megállapították, hogy kevés az egészségügyi dolgozó és több védőfelszerelésre lenne szükség. Ezek országosan jelenlévő súlyos problémák, amikért a kormány a felelős.

4. Eltitkolták a kórház dolgozói elől, hogy fertőzöttek a gondozottak? HAZUGSÁG

A legbrutálisabb hazugságot a Ripost gyártotta le. Azt állították, hogy az idősotthon direkt eltitkolta, hogy koronavírus fertőzöttek is vannak az intézménybe, és ezzel veszélybe sodorták az időseket ápoló kórházi dolgozókat. Ez több szempontból sem igaz. A fertőzés kimutatása, a gyanús esetek tesztelése az állami egészségügy feladata lenne, amit ugye nem láttak el. Tehát hivatalosan nem a főváros a felelős. Ennek ellenére Karácsony Gergely az első koronavírus gyanús esetnél tájékoztatta a nyilvánosságot és elrendelte a tüneteket mutató betegek tesztelését. Magánlaborban, a főváros költségén. Már szinte az összes lakót tesztelték, mire Müller Cecília bedugta az orrát az otthonba, hogy látszattevékenységével alátámassza a kormánypropaganda hazugságait. Sajnos hiába fáradozott, hogy kiszolgálja Orbánékat, gyenge próbálkozásaikkal csúnyán lebuktak.

5. Karácsony a felelős az áldatlan állapotokért? HAZUGSÁG

Az Origo szemlézett néhány kommentet az idősek otthonával kapcsolatban. Az sugallva, hogy az ott kialakult áldatlan állapotokért az új fővárosi vezetés a felelős. Pedig az eddigiekben is levezettük, és a főpolgármester dokumentumokkal is alátámasztotta, hogy az áldatlan állapotokért a kormány a felelős. Ők azok, akik 10 éve tesznek a magyar egészségügyre, nem beszélve a szociális munkásokról és segítőkről. Karácsony Gergely most is erőn felül próbál megtenni mindent a koronavírus ellen. Még olyan feladatokat is megold, amik nem is az ő hatáskörébe tartoznak.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

Minden ellenzéki politikus Bíró László mögött! Nézzük, mit mondtak róla

Kunhalmi Ágnes, Jakab Péter, Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András - mind kiállnak Bíró mellett.

  • 2020.09.20

Durva képek: nem fogod elhinni, milyen körülmények között dolgoznak orvosok

Nagyon kemény képeket posztolt az Orbán által világszínvonalúnak nevezett magyar egészségügy lerobbant állapotáról a MOK. Orbán és Kásler elsüllyedhet szégyenében, az orvosok és nővérek viszont hősök, hogy ilyen körülmények között mentik az életeket!

  • 2020.09.20

Förtelmes, amit Orbánék Iványi Gáborékkal akarnak tenni: őrségbe ütköznek a Fidesz csicskái

Most kell segítenünk, hogy a Fidesz ne érhesse el a célját!