Az 5 leggázabb dolog Orbánék járványvédekezésében

Az 5 leggázabb dolog Orbánék járványvédekezésében

Összeszedtük a védekezésben elkövetett legnagyobb hibákat és gyökérségeket, amikért Orbánék a felelősek, de beismerni gyávák.

Mióta a járvány visszaszorult (persze a járványveszély még fent áll sajnos) Orbán Viktor és bandája úgy próbálják eladni az eddigi munkájukat, mintha feltalálták volna a spanyol viaszt. Össze-vissza dicsérik magukat. A felcsúti miniszterelnök olyanokról beszél, hogy Kásler ösztönei jól működnek, meg hasonlók. Pedig semmi olyat nem tettek, amit más országok ne léptek volna meg.

Egy önfényezésen, ócska propagandán alapuló hatalom soha nem ismeri be, ha hibázott.

Ezért sem hajlandóak még véletlenül sem elhibázott döntésről beszélni. Lassan már azon sem lepődnénk meg, ha valamelyik kormányzati szennymédia elkezdene arról beszélni, hogy Orbán személyesen fogja feltalálni a koronavírus ellenszerét.

De ne dőljünk be a fideszes hazugságoknak!

Bőven van kivetnivaló abban, amit Orbánék műveltek az elmúlt hónapokban. A hibákból pedig csak úgy lehet tanulni, ha felismerjük és beismerjük. A 444 cikke alapján összeszedtük a legnagyobb bénaságokat, amiket Orbán, Kásler és bandájuk elkövettek:

1. Orbán a legjobb védőeszközt, az ápolók gyakran feladatuk ellátására nem alkalmas felszerelést kaptak.

Orbán valahogy mindig a legjobb védőcuccokat kapta. Mert ő mindennél és mindenkinél fontosabb. Még azoknál is, akik emberéletek ezreit mentik meg nap mint nap. Emlékezetes például, amikor a miniszterelnök ellátogatott az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe. Ott Orbánon egy kifejezetten jó minőségű FFP3-as szájmaszk volt. Az egészségügyi dolgozóknak, akikkel találkozott meg csak egyszerű sebészeti vagy mosható maszkjuk volt. 

2. A koronavírus-gócpontok a kórházakba és a szociális ellátóhelyekbe, idősotthonokba koncentrálódtak.

Többek közt azért, mert az orvosok, ápolók, szociális ellátók gyakran nem kaptak megfelelő biztonságú védőeszközt. Adatok szerint az egészségügyi dolgozók fertőzöttsége elérte a 14 százalékot, azaz húsz COVID fertőzöttből majd három egészségügyi dolgozó.

3. Elrendelte Kásler a kórházi ágyak 60%-os kiürítését, többen meghaltak.

Ráadásul húsvétkor tette mindezt. Talán emiatt kapta a legtöbb kritikát a kormány. Tüntetések sora szerveződött az ügyben. Megannyi közszereplő, egészségügyi dolgozó hívta fel a figyelmet, hogy ez nemcsak szakmaiatlan, de emberéleteket veszélyeztető döntés is volt.

4. Kásler Miklós össze-vissza intézkedett.

Kásler egymásnak ellentmondó utasításokkal nehezítette meg az egészségügyi dolgozók fáradtságos munkáját. Egyszer például előírta, hogy azonnali életmentő beavatkozás előtt is szükséges a betegen PCR-tesztet végezni, majd javítja, hogy mégsem.

5. Nem teszteltek. Szinte semmit.

Magyarországon kevés szűrés történt, és azt sem ott végezték, ahol a gócpontok voltak, nem szűrték le az összes egészségügyi és szociális dolgozót, és az intézményekben levő betegeket sem - írja a 444.

Egy munkájára valamit is adó kormányban ezeket a hibákat beismernék. Beismernék és következményei lennének. Például olyan következményei, hogy Kásler Miklós lemond, vagy, ha erre nem hajlandó, kirúgják a francba.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.09

A magyar férfiember archetípusa: a gazda - mondja Orbán, aki sosem dolgozott

Sok pofátlanság hagyta már el a felcsúti miniszterelnök lepénylesőjét, de ez a mostani mégis olyan, hogy köpni kell tőle.

  • 2020.07.07

Az Indexet vádolja hazugsággal a hazug 888 - FFF 28. rész

Tipikus Fidesz-módszer a saját bűneiket a másikra vetíteni. Ezt alkalmazza az orbánista álhírgyárosok egyik legmocskosabbika.

  • 2020.07.04

Kaleta és még 5 fideszes, aki börtönt érdemelne

Összeszedtük azt az 5 Orbán-csicskát, aki a pedofilügyben hírhedté vált Kaletához hasonlóan túl olcsón megúszott eddig mindent. Van ott még bőven, ahonnan Kaleta kibukott. Szerintünk ezeknek cellában a helye!