Hazudott az Origo Donáth Annával kapcsolatban - FFF 4. rész

Hazudott az Origo Donáth Annával kapcsolatban - FFF 4. rész

Sorozatunkban a Fidesz álhírgyárát mutatjuk be. Az FFF, vagyis a FideszFéknyúzFigyelő negyedik részében Donáth Anna kamu szexuális zaklatásos sztorijával foglalkozunk. A vádlott az Origo, a sértett a momentumos politikus.

Ahogyan azt már korábban is megírtuk, válogassátok meg, honnan tájékozódtok. 

Az Origoról pont ne. Itt az újabb indok, hogy miért. 

Tavaly nyáron történt, hogy az álhírgyárokat terjesztő kormányközeli lap az őszi önkormányzati választásokhoz közeledve azt hangoztatta, hogy az ellenzéki párt elnökségi tagja szexuálisan zaklatott egy lányt. 

A címlapon ez állt.

Egy fiatal lány állítja: Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget Fesztivál után

Az augusztusban megszületett cikk alapját a Ripost adta, hiszen ők kürtölték elsőként világgá a kamuhírt. 

A pofátlan fideszes hazugsággyár azt írta, hogy egy diáklány levélben fordult a laphoz, amelyben azt taglalta, Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője szexuálisan zaklatta őt Sziget Fesztiválos bulik után. Az ominózus levelet természetesen szégyentelenül közzé is tették, ezzel méginkább megszégyenítve a politikust. 

A vicc az egészben az, hogy a végén mégis ők maradtak alul. De kanyarodjuk gyorsan vissza. 

Az orbánmániás médium úgy vádolta Donáthot szexuális zaklatással, hogy még csak meg sem győződött a vádak valóságtartalmáról.

Nem meglepő módon azzal próbálták takargatni a szennyest, hogy a Ripost cikkét szemlézték. 

A képviselőnő természetesen a bírósághoz fordult, ahol végül ismeretlen tettes ellen rendeltek el rágalmazás vétsége miatt nyomozást. Donáth magánvádas eljárást indított, mivel úgy vélte, hogy a cikkek közlésével becsületsértés is megvalósulhatott. 

Ennek eredményeképpen a nyomozás során behívták Gábor Lászlót, az Origo és Ómolnár Miklóst, a Ripost főszerkesztőjét is. Az aljas propagandista Gábor László végül azt vallotta, "a rendőrségen, nem tudja, ki írta a lapjába a cikket, ki szerkesztette azt, és azt sem tudta megmondani, hogy ki döntött a közléséről, ahogy egyébként az olvasói levél szerzőjét sem tudta megnevezni, ami alapján megvádolták Donáth Annát."

A momentumos ekkor így reagált.

Meg fognak bűnhődni azért, hogy folyamatosan hazudnak, hogy bármikor használhatók arra, hogy megpróbálják tönkretenni azoknak az életét, akiket veszélyesnek gondolnak a kormányra nézve nézve. A büntetőeljárást addig folytatjuk, amíg a bíróság nem mondja ki az igazat! Nem hagyom, hogy elkenjék a felelősségüket. Nem hagyom, hogy egy névtelen «diáklány» olvasói levele mögé bújva, az «elmondottak» ellenőrzése nélkül hazudjanak tovább

Donáth Anna a feljelentés mellett sajtópert is indított.

A bíróság a perben az Origót elmarasztalta első, majd másodfokon is, így a lapnak helyreigazítást kell közölnie címlapján, arról, hogy hazudtak. Tudomásunk szerint ez egyelőre még nem történt meg. 

A képviselőnő Facebook-oldalán is nyilatkozott a történtekről.

Pereltünk, győztünk. Másodfokon is.
Azt is kijelentette, az ügyben eljárt „újságírók” egyik lapnál sem a munkájukat végezték. Úgy érzi, ez elsősorban nem azért probléma, mert róla hazudtak. Hozzátennénk, ez megtörtént már másokkal is, nemrégiben a DK-s László Imrét csakugyan szexuális zaklatással vádolta a szennylap. Szerinte ez azért ekkora probléma, mert a propagandánál hónapokig címlapon tolnak egy hazugságot, majd szépen, csendben helyreigazítják azt. 

A közpénzből működő propagandalapok ugyanis bárkiről leírnak bármilyen mocskot és hazugságot, hiszen a perköltségeket és a bírságokat  végső soron szintén közpénzből fizetik.  

Persze, a bírósági eljárás és az egész folyamat jogszerű volt – de az igazság közben valahol elveszett. Akkor beszélhetünk majd igazságos Magyarországról, amikor többé nem működtet gyűlöletpropagandát az állam a mi pénzünkből.

Azzal azonban ki törődik, hogy egy politikus, egy nő, egy érző személy nevét egész hátralévő életére bemocskolják? Hogy soha többé nem lesz képes tisztára mosni magát, akkor sem, ha ártatlan? A bélyeg, hogy szexuális zaklató, a suttogások a háta mögött, az ócsárolások és lelki bántalmazások mindig jelen lesznek az életében.

Ezért ki vállal felelősséget? Senki, igaz? 

Hát ezért hangoztatjuk ennyit, ezért írjuk ezt a sorozatot, hogy tisztán lássatok. Az igazat lássátok és ne dőljetek be az undorító kormányunk által működtetett gusztustalan kamuportálok kamuhíreinek. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.31

Egyetemi szinten oktatják a hazudozást a jövő álhírgyárosainak - FFF 35. rész

Az év poénja, hogy a hírhamisításban élenjáró közmédia akar a tények tiszteletére tanítani. 

  • 2020.07.29

Csajos csevegésbe rejti a Pesti Srácok a kőkemény propagandát – FFF 34. rész

A Pesti Srácok leánykülönítménye cukormázba burkolja a Fidesz nemzeti manipulációját. Kitöltési útmutató, csak úgy lazán, csajosan – nekünk felfordult a gyomrunk. 

  • 2020.07.27

Elemzőnek hazudja a pártkatonát a Fidesz-propaganda - FFF 33. rész

A saját párttársaikat is elemzőnek állítják be a Fidesz-propagandában. Így próbálják átverni a magyar embereket. Mutatjuk a valóságot!