Orbánék hazugságai hiteltelenné tették a kormányt a koronavírus ügyében is

Orbánék hazugságai hiteltelenné tették a kormányt a koronavírus ügyében is

Nem meglepő, hogy a magyar társadalmat nem tudja megnyugtatni a kormányzati kommunikáció az új koronavírussal kapcsolatban. Ha valaki éveken keresztül hazudozik, nyilván nem fog neki senki hinni a valódi veszélyhelyzetekben sem.

Orbánnak és bandájának van bőr a képén arra szólítani a sajtó munkatársait, a nyilvánosságot, hogy gyakoroljanak önmérsékletet az új koronavírussal kapcsolatban. Legutóbb például a Belügyminisztérium szólított erre az operatív törzs nevében, amiért egy képviselő nagyobb nyilvánosságot kért a Fidesz-kormánytól a vírus ügyében. 

Már-már mi szégyelljük magunkat Orbán helyett

Az a rezsim vár el önmérsékletet, mi több, bizalmat, amelyik hatalomra kerülése óta csak titkolózni képes. Lassan 10 éve mindent elkövetnek azért, hogy a sajtó elől eltitkolják kínos ügyeiket. Erre Orbán kedvenc eszköze a sajtószabadság felszámolása, médiumok bekebelezése, vagy éppen megszüntetése. 

Bebizonyosodott: Jogsértően jött létre Orbán csicskamédiája

Most azonban már a Fővárosi Törvényszék ítélete is rávilágít erre. A bíróság ugyanis kimondta: jogsértően hagyta jóvá a versenyhatóság a kormánypárti sajtóbirodalom létrejöttét. Ezt abban a perben állapították meg, amelyben a Szabad Pécs online lap kiadóját a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) képviseli.

De vérbeli putyinista vámpírkormányhoz méltón álhírek, összeesküvés-elméletek és hazugságok tömegével is elárasztották a hazai nyilvánosságot. Erre az egyik legkézenfekvőbb példa az az irgalmatlan mennyiségű hazug gyűlöletkeltés, álhírcunami, amit menekültügyben folytatnak. 

Volt, hogy egy Fidesz-bábnál épp nem volt kéznél valami orbitális hazugság, vagy még nem szántottak be egy független médiumot. Ilyenkor valódi, Orbánéknak kellemetlen kérdést kaptak. Ezt is a lehető legundorítóbb módon kezelték. Nem nyilatkoztak, nem voltak hajlandóak válaszolni, vagy csak valami cinikus, lekezelő, pökhendi, arrogáns megnyilvánulásra futotta tőlük. 

Semmi okunk hinni egy hazug rezsimnek.

Hogyan lehetne megelőlegezni a bizalmat egy olyan mérhetetlenül hazug és sunyi kormánynak, mint Orbán Viktoré? 

A felcsúti miniszterelnök és bandája hatalomra kerülésük óta csak és kizárólag önös politikai érdekeik alapján hazudoznak. Ezzel pedig elérték azt, hogy most, amikor szükség lenne a társadalom hiteles megnyugtatására, már senki nem tud hinni nekik. 

Hiszen, ha eddig csak manipuláltak, titkolóztak és hazudtak - miért pont a koronavírus ügyében mondanának igazat?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.28

László Imre minden pert megnyert a Fidesz-álhírgyárosokkal szemben – FFF különkiadás

A 888, a Magyar Nemzet, a Pesti Srácok, a Ripost, a TV2 és az Origo is kiírhatja a homlokára, hogy álhírterjesztő csicska.

  • 2020.09.26

A 6 legfőbb indokom, amiért le kell bontani a kétharmados Fidesz-rendszert

Lenne persze 13 okom is, ha annyit akarnék összeszedni. Hosszabban is ki lehetne fejteni, ha lenne értelme. Most inkább csak azt a 6-ot sorolom fel, amit a legfontosabbnak tartok, azokból sem mindent írok le. Ebből is látszik, hogy le kell bontanunk a kétharmadot, mert az nem a magyar emberek, hanem erőszakos szűk csoport, a Fidesz-elit érdekeit szolgálja.

  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.