Timmermans ígéretet tett Karácsonynak

Timmermans ígéretet tett Karácsonynak

Az Európai Bizottság klímavédelemért felelős leendő alelnöke megígérte: elkülönített pénzügyi források lesznek a városoknak a következő ciklusban, amiket programalapon osztanak majd szét.

Karácsony Gergely a Facebookon közölte: Brüsszelben találkozott Frans Timmermans-szal, aki az Európai Bizottság klímavédelemért felelős alelnöke lesz az új ciklusban. Kölcsönösen ígéretet tettek egymásnak.

Az új bizottsági alelnök megígérte, hogy Budapest közvetlenül, a korrupt Orbán-kormány közbeiktatása nélkül kaphat majd uniós pénzeket környezetvédelmi célokra.

"Én pedig biztosítottam őt, hogy Budapest október 13. után ki fogja venni a részét a klímaváltozás elleni küzdelemből" - írja Karácsony.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.29

Rossz hírünk van a villámáradásokkal kapcsolatban, egyre rosszabb lesz a helyzet

A villámárvizek jellemzően nyáron jönnek létre, a számuk pedig egyre nő.

  • 2020.06.29

LMP: A Duna nemzeti kincs, ma jobban a védelmünkre szorul, mint valaha!

Az LMP a Duna napján arra hívja fel a figyelmet, hogy a természetes vizeinket, a Dunától a Balatonig, ma is számtalan veszély fenyegeti. Ezekre a kihívásokra egyedül a zöld politika tud hatékony választ adni.

  • 2020.06.18

Karácsony támogatja az Európai Zöld Megállapodást

Figyelmeztettük az európai politikusokat, hogy a járványt követő helyreállító intézkedéseknek nem szabad szem elől téveszteniük a klímaválság kérdését sem - írta Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán.