Újabb felesleges sportcsarnok épül Budapesten

Újabb felesleges sportcsarnok épül Budapesten

Egyelőre csak szürke bentonmonstrumok és a négy óriásdaru látható abból a sportcsarnokból, ami közel 80 milliárdos költséggel épül a Népligetnél.

Egy lakosra vetítve Budapesten költenek a legtöbb közpénzt stadionra a világ összes városa közül. Nem is csoda, hogy ilyen jó a magyar fotbal! Ja, hogy nem jó? Na mindegy ez a sportcsarnok úgyis multifunkcionális lesz.

Kivételesen nem Mészáros Lőrinc nyerte a közbeszerzést. Garancsi István aláígért potom 20 millió forinttal, így az ő érdekeltségébe tartozó Market Zrt. kapta a zsíros megbízást. 

Mindössze 78,7 milliárdért gyarapodhat a város egy újabb nagyszerű sportcsarnokkal.

Szoros az építési határidő, mivel már a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra kész kell lennie. Eredetileg a Papp László Aréna lett volna az EB legfőbb helyszíne, de tavaly februárban meglepő hirtelenséggel bejelentették, hogy új, nagyobb sportcsarnokra van szükség.

Kész tervek még nincsenek. A hirtelen döntés és a szoros határidő miatt kapkodva megy az építkezés. A tervezést a kivitelezéssel párhuzamosan, úgynevezett "gördülő tervezéssel" végzik. Csak nehogy a milliárdok is gördüljenek a végén. Egyelőre azt sem tudni, hogy fog kinézni a sportcsarnok. Az év második felére ígértek látványterveket. Az Átlátszó drónfelvételeiből annyi kiderül, hogy ovális lesz.

 

Az uniós közbeszerzési értesítőben szépen meg is ígérik, hogy minden nagyon jó lesz.
A beruházásnak köszönhetően a létesítmény közvetlen környezete is megújul, a több mint 15 hektáros, éveken át gondozatlan, elhagyatott terület rendezetté válik, Ferencváros és Budapest új zöldfelülettel, élménycentrummal bővül.

Már most látszik a sok zöldfelület, megérték a milliárdok.

 

Nagyon kellett már egy sportcsarnok a 24 ezer férőhelyes Groupama Aréna közvetlen szomszédságába.

A Fradi egyébként örül az új sportcsarnoknak. Kubatov Gábor, a klub fideszes elnöke azt mondta, az EB után szívesen átvennék a csarnokot. Amennyiben így alakulna, lemondanának a Népliget területére építendő 8 ezer férőhelyes sportcsarnokról.

A projekt célja egy olyan modern és jelenlegi igényeknek megfelelő multifunkciós csarnok létrehozása, amely mind befogadóképességében, mind műszaki megoldásaiban lehetőséget ad nagyszabású hazai és nemzetközi sportesemények, koncertek és egyéb, jelentős – több tízezer fős – látogatószámot igénylő rendezvények megtartására.
Ezekkel a szép szavakkal indokolják, hogy miért kell beépíteni a környéket sportlétesítményekkel. Közben a népligeti felüljáró rohad, a Lánchíd felújítására nem adnak elég pénzt, Budapesttől pedig 35 milliárd forintot vesznek el jövőre.

Via.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

Új sportcsarnok: Egy környezetszennyező pénznyelőt kap a Fidesztől Rákosmente

Pazarolják a kerület pénzét, ráadásul nem az épül, amit ígértek. Ha lopásról van szó, a Fidesz mindig túlzásba esik.

  • 2020.09.12

100 zenekar kerülhet az utcára: bezárják a Dürer Kertet és a Keleti Blokkot

Orbánék luxusszállodát építenek az ellopott egyetemi épület helyére az Ajtósi Dürer soron. Így darál be mindent a Fideszmaffia.

  • 2020.09.11

Bayer Zsolt beismerte, hogy törvénytelenül szerzett lakásokat a Várban

Az ügyvédek tanácsait követve játszotta ki a törvényeket a mocskos szájú propagandista.