A világon Budapesten jut a legtöbb pénz stadionra

A világon Budapesten jut a legtöbb pénz stadionra

Orbán nagyon fura perverzióval vonzódik a stadionokhoz. Olyannyira, hogy még saját kertje végébe is felhúzatott egyet Felcsúton. De a csicskái közbenjárásával az egész országot teleszórta túlárazott sportcsarnokokkal.

Összesítésünkből kiderült, hogy leghűségesebb bábjával, Tarlós (tapló) Istvánnal annyi méregdrága létesítményt építtettek Budapestre, hogy ma az egy főre jutó stadionköltés a fővárosban a legmagasabb az egész világon. Összeszedtük miért jutott Budapest ennek a cseppet sem menő rangsornak az élére. 

1. A Puskás Ferenc Stadion 190 milliárdért

Tarlós hű alattvalóként szótlanul tűrte, hogy hazánk egyik legpazarlóbb beruházását, a Puskás Ferenc Stadion felépítését Budapestre hozza Orbán. A 67 ezer férőhelyes stadion 190 milliárd forintba kerül. Az egy főre jutó költsége tehát nem kevesebb mint 2,1 millió forint! Azon persze már meg sem lepődünk, hogy a stadiont két Mészáros Lőrinchez köthető cég építheti fel, tehát ez is a telhetetlen bendőjű Orbánt teszi még sokkal gazdagabbá.

2. Groupama Aréna 15 milliárdért

Ferencvárosba is kellett Tarlós főnökének egy stadion. Meg is kapta. A 24 ezer férőhelyes Groupama Arénára majdnem 15 milliárd forintot pazaroltak el az adófizetők pénzéből. 

3. Hidegkuti Nándor Stadion 7 milliárdért

Ahogy Orbán minden építkezése esetén, úgy a Hidegkuti Nándor Stadionnál is folyton csak emelkedtek a költségek. Eleinte 6,3 milliárd összköltséggel számoltak, de hamar kiderült, hogy lesz az 7,25 is. Ezúttal is Orbán strómanjai építették egyébként az 5014 férőhelyes stadiont. Alvállalkozóként Mészáros Lőrincnek, Szíjj Lászlónak és Mészáros leendő vejeének az érdekeltségébe tartozó cégek is bedolgoztak.

4. Duna Aréna 46 milliárdért

Az Úszó-világbajnokságra összesen 103 milliárd forintot szórt el a Fidesz-rezsim. Bár egyes számítások szerint ez az összeg még a 170 milliárdot is eléri. A költségek legnagyobb része a Duna Arénához köthető. Eleinte 40 milliárdot tervezetek rákölteni a csarnokra, végül persze ez is jól megdrágult. Így szórtak el a Fidesz-bábok 46 milliárd forintot a pénzünkből csak a Duna Arénára.

5. Bozsik Stadion 12 milliárdért

Gyűjteményünk legkisebb stadionja lesz a maga 8 ezres kapacitásával a a budapesti Bozsik Stadion. A legolcsóbb címmel sajnos már nem büszkélkedhet, ugyanis nettó 11, 8 milliárd forintba fog kerülni a jelenlegi számítások szerint. Mivel ez még bizonyosan nem a végleges összeg, bele sem merünk gondolni, mennyi lesz a végső ára.

6. Kézilabdacsarnok 100 milliárdért

Orbán és kormánya úgy tervezi, hogy 101,5 milliárd forintot költ el egy új, 20 ezer fős kézilabdacsarnokra az Üllői út mellett. Az indokot a 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság adja. Minden jel szerint egy Mészáros Lőrinc családjához köthető vállalat fogja elnyerni a kivitelezés lehetőségét. Ők egyébként közel 79 milliárdért vállalták a melót. 

7. Sportlétesítmény a Délihez, beláthatatlan összegért

Régóta tervben van már a Déli Pályaudvar és környékének átalakítása. Most úgy néz ki, a személyforgalmat egyenlőre meghagyják a vasútállomáson, de Orbán azért kap stadiont is oda. Az üzemi területre ugyanis a Testnevelési Egyetem számára fognak építeni “közcélokat is szolgáló létesítményeket”. A közcélú létesítmények alatt jégcsarnokot, tenisz-, squash- és streetball-pályát, golfgyakorlópályát, gyermeksípályát, falmászósziklát és extrémsportpályát értenek. Mert a fideszesek szerint ezt jelenti a mindenki által elérhető tömegsport. 

A projekt még csak tervezés alatt áll, de már így is 980 millió forintba került.

Mennyibe lesz ez még nekünk?

Miért nem az egészségügyre költjük ezt a rengeteg pénzt?


Üzenet...

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

  • 2020.06.05

Szégyen: Orbán már megint egy diktátornak puncsol

A felcsúti miniszterelnök nem bír leállni. Most épp a fehérorosz diktátorhoz dörgölőzik, ezzel szégyent hoz Magyarországra. Megint. 

  • 2020.06.05

Új Simicska: 24 milliárdot keresett Szíjj László

157 milliárd forint értékben értékesítette szolgáltatásait tavaly Szijj László cége. Ez szinte kizárólag állami megrendelésekből származik. Üzemi eredményük 31,5 milliárd volt.