Ismét kijárási és látogatási tilalom van a Pesti Úti Idősek Otthonában

Ismét kijárási és látogatási tilalom van a Pesti Úti Idősek Otthonában

Augusztus 19-től vannak érvényben a járványügyi korlátozások a szociális intézményben, hogy elkerülhessenek egy a tavaszihoz hasonló helyzetet.

A Pesti Úti Idősek Otthona vezetőjének kérésére a Fővárosi Operatív Törzs augusztus 18-i ülésén döntött úgy, hogy ismét bevezetik a korlátozásokat.

Augusztus 19-től látogatási és kijárási tilalmat rendelnek el a Pesti Úti Idősek Otthonában

közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Az intézményfenntartó főváros folyamatosan ellenőrzi a járványvédelmi protokollok betartását. Karácsony Gergely főpolgármester egy 9 pontból álló utasítássort adott ki az idősotthonnak. Több hétre való védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel látták el az intézményt.

Az idősotthonban jelenleg nincs koronavírus fertőzött. Ennek elkerülése a cél, ezért rendelték el a szigorú korlátozásokat. A főváros utasítására folyamatosan tesztelik a bentlakókat és a dolgozókat.

 

Az országszerte folyamatosan növekedő esetszámok teszik indokolttá, hogy már most bevezessék a járványügyi intézkedéseket. Erre a nagy számban, viszonylag sűrűn együtt lakó veszélyeztetett korú bentlakók miatt van szükség.

A koronavírus-járvány első hulláma alatt az Orbán-kormány folyamatosan hazudott a Pesti Úti Idősek Otthonáról.

Karácsony Gergelyt és az ellenzéki városvezetést vádolták az ott kialakult állapotokért, pedig a Fidesz által lerohasztott kórházakból került a fertőzés az otthonba.

Az intézmény korábbi vezetője Skultéti József „saját kérésére, közös megegyezéssel” május 31-i hatállyal távozott posztjáról. Akkor az alábbi módon értékelte a helyzetet.

Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy, hogy közben a kiváltó okok ismeretlenek maradtak. Túl sok kiváló szakember hagyta el a pályát és sok-sok év szolgálat után Otthonunkat azért, mert tovább nem voltak hajlandóak újra és újra átélni a folyamatos […] megaláztatásokat. Túl sok nekem látni ennek a nagyszerű intézménynek […] hatóságilag szentesített hírhedtté tételét.

 

Nem csak egészségügyi szempontból veszélyezteti az időseket a járvány. A nyugdíjasokat anyagilag is megviselte a koronavírus-válság. Az árak elszálltak, a nyugdíjak nem változtak. Orbánék őket is az út szélén hagyták!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Budapest demokrata városvezetése elszántan küzd a Liget elpusztítása ellen

Karácsony: "Egy 200 éves közparkban nem vágunk ki fákat, hogy utána betont öntsünk a helyükre. Ez elvi kérdés." Ideje lenne, hogy ezt a kormány is felfogja!

  • 2020.09.11

Így pusztult el a Közvágóhíd: A Fidesznek az örökségvédelem sem számított

Orbán török haverjának a kedvéért pusztították el a kultikus épületegyüttest. Helyette egy lakóparkot nézhetünk majd. Felháborító!

  • 2020.08.27

Markológéppel zúzták szét az értékes régészeti leleteket a budai kórháznál

A vámpírkormánynak semmi sem számít. Ha valamiben pénzt látnak, akkor nem törődnek vele mekkora kárt okoznak vele az egész országnak. Ezúttal 2000 éves régészeti kincseket tettek tönkre.