Megint lehúzza a Fidesz az önkormányzatokat

Megint lehúzza a Fidesz az önkormányzatokat

Az Orbán leghűségesebb és legpofátlanabb nyalonca által jegyzett javaslat elveszi a helyi önkormányzatok hatásköreit és odaadja a fideszes vezetésű megyei önkormányzatoknak.


Új törvényjavaslatot nyújtott be Semjén Zsolt. A kormány elvenné a helyi városvezetéstől és a mindenhol fideszes többségű megyei önkormányzatokra bízná azokat a gazdasági övezeteket, amelyeken legalább 5 milliárd forint teljes költségigényű, munkahely-teremtő és -megtartó beruházásokat hoznak létre - írta az Index.

A javaslat összecseng a gödi Samsung-gyár ügyével, amiről korábban lapunk  is részletesen beszámolt.

A Fidesz igyekszik az ellenzéki (vagy legalábbis nemfideszes) önkormányzatoktól annyi pénzt, irányítási és döntési jogkört elvonni, amennyi a jelen körülmények között lehetséges.

Ebben a Semjén orvvadász nevén benyújtott új javaslata mérföldkő lehet. A cél minden bizonnyal az, hogy az ellenzéki vezetésű városokat kivéreztessék, a vámpírkormányt ezzel kapcsolatban pedig az sem érdekli, ha a sajátjaik közül is áldozatul esnek páran. Vannak ők elegen.

A méregdrága vadászkiállításával és az orvvadászattal kétes nemzetközi hírnevet is szerzett miniszterelnök-helyettes Semjén Zsolt bűneiről korábban itt írtunk részletesen:

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.25

Hatmilliárdot biztosít a kormány a Lánchíd felújítására

Biztosítja a kormány a Lánchíd felújítására még Tarlós István főpolgármesternek megígért hatmilliárd forintot - közölte a Miniszterelnökség államtitkára a Kossuth Rádióban.

  • 2020.05.19

Tarlós öröksége: baj van a felújított metrókkal

A segédüzemi invertert az alvázhoz rögzítő füleknél sorozatban repedések jelentkeznek, a BKV ideiglenesen drótkötéllel oldja meg a problémát - írta a Metróért Egyesület.

  • 2020.05.18

Mától megszűnik Budapesten a kijárási korlátozás

Látogathatók a közterületek, a parkok, a szabadtéri játszóterek, a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek és a szabadtéri múzeumok, valamint minden üzlet és szolgáltató nyitva tarthat.