Megint lehúzza a Fidesz az önkormányzatokat

Megint lehúzza a Fidesz az önkormányzatokat

Az Orbán leghűségesebb és legpofátlanabb nyalonca által jegyzett javaslat elveszi a helyi önkormányzatok hatásköreit és odaadja a fideszes vezetésű megyei önkormányzatoknak.


Új törvényjavaslatot nyújtott be Semjén Zsolt. A kormány elvenné a helyi városvezetéstől és a mindenhol fideszes többségű megyei önkormányzatokra bízná azokat a gazdasági övezeteket, amelyeken legalább 5 milliárd forint teljes költségigényű, munkahely-teremtő és -megtartó beruházásokat hoznak létre - írta az Index.

A javaslat összecseng a gödi Samsung-gyár ügyével, amiről korábban lapunk  is részletesen beszámolt.

A Fidesz igyekszik az ellenzéki (vagy legalábbis nemfideszes) önkormányzatoktól annyi pénzt, irányítási és döntési jogkört elvonni, amennyi a jelen körülmények között lehetséges.

Ebben a Semjén orvvadász nevén benyújtott új javaslata mérföldkő lehet. A cél minden bizonnyal az, hogy az ellenzéki vezetésű városokat kivéreztessék, a vámpírkormányt ezzel kapcsolatban pedig az sem érdekli, ha a sajátjaik közül is áldozatul esnek páran. Vannak ők elegen.

A méregdrága vadászkiállításával és az orvvadászattal kétes nemzetközi hírnevet is szerzett miniszterelnök-helyettes Semjén Zsolt bűneiről korábban itt írtunk részletesen:

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.04

Akár napokat is várni kell annak, aki koronavírus-tesztet csináltatna

A HVG egyik olvasója több napos kálvária után tudott csak koronavírus-tesztet csináltatni. Pedig tünetei is voltak, és orvos írta elő a tesztet.

  • 2020.07.28

Romok és drogtanya a kőbányai polgármester lakóparkja mellett

Üszkös romok maradtak a tönkretett teniszakadémia helyén. Már csak a drogosok használják.

  • 2020.07.27

A belvárosi önkormányzatok hatalmas áldozatot hoztak a kiskereskedők megmentéséért

Budapest belső kerületei lemondtak a kisboltok bérleti díjáról, pedig nagy szükségük volna a bevételekre.