Karácsony Gergely: a Fidesz hazudik, mint állat!

Karácsony Gergely: a Fidesz hazudik, mint állat!

A kormány elkezdett hazudni, mint az állat, mi pedig nyilvánosságra hoztunk olyan dokumentumokat, amelyek ezeket a hazugságokat cáfolták - mondta el a főpolgármester.

Karácsony Gergely főpolgármester az ATV reggeli műsorában arról beszélt: hazugság, hogy nem volt orvos a Pesti úti idősek otthonában. Legalább egy orvos mindig dolgozott, időnként kettő is. Az sem igaz, hogy felmondtak volna az idősotthon orvosának. 

Szerintem az egymásra mutogatásban nem vagyunk egyformán sárosak. Úgy indult el, hogy a kormány elkezdett hazudni, mint az állat, mi pedig nyilvánosságra hoztunk olyan dokumentumokat, amelyek ezeket a hazugságokat cáfolták.

Karácsony Gergely arról is beszélt, hogy a főváros saját forrásból és csatornákon keresztül kénytelen maszkokat és teszteket beszerezni, a kormány magára hagyta a budapestieket. Hozzátette: több ezer tesztet végeznek majd az elkövetkező napokban, amikkel nemcsak a fertőzést lehet kimutatni, de a szervezetben az ellenanyag jelenlétét is. Másfél millió FFP2-es maszkot is rendeltek, amiket a kerületeknek is átadnak - mondta el a főpolgármester.

Karácsony Gergely elmondta azt is: továbbra is a tömeges tesztelést és a szigorú korlátozások lassú és fokozatos lazítását tartaná jó megoldásnak. Az előbbi nyilván feltétele az utóbbinak, hiszen tudnunk kell, hol is tart pontosan a vírus terjedése.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

A Fidesz-kormány lenyúlja Budapest pénzét

30 éve először állna elő olyan helyzet, hogy nem az állam támogatja a fővárost, hanem Budapest finanszírozza az államot 7 milliárd forinttal.

  • 2020.06.05

BKK: egyre népszerűbbek a kerékpársávok

Egyre többen veszik igénybe a fővárosban kialakított új kerékpársávokat; a forgalmi adatok szerint a Nagykörút lett mára Budapest egyik leggyakrabban használt bringás útvonala - írja a Budapesti Közlekedési Központ.

  • 2020.06.04

Karácsony: Trianon mindannyiunké, magyaroké

Június 4-én 16 óra 30 perckor egy perces közös emlékezésre kérem a budapestieket. Közösségteremtő emlékezésre, nem is csak a múlt miatt, hanem a jövő érdekében - írta a főpolgármester.