Karácsony Gergely: Nincs több türelem, kezdjék meg a tesztelést most

Karácsony Gergely: Nincs több türelem, kezdjék meg a tesztelést most

Karácsony Gergely főpolgármester és 41 ellenzéki városvezető nyílt levelet küldött Orbánnak. A kiterjedt tesztelés megindítását követelik.

Karácsony Gergely és 41 polgármestertársa írta alá azt az Orbán Viktornak címzett nyílt levelet, amiben az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak és a teljes szociális szférának a tesztelését követelik.

Nagy port kavart a közéletben a Pesti Úti Idősek Otthonában létrejött járványügyi krízis. Orbánék propagandacélokra használták fel az idős bentlakók szerencsétlenségét. Karácsony Gergelyt támadták, pedig a kormány a felelős.

Az eset után továbbra sem lép a kormány. Ahogy eddig sem, most sem tesztelnek mindenkit, akit kellene. Ezt elégelte meg 42 ellenzéki polgármester, köztük a főváros vezetője, Karácsony Gergely.

A hatályos jogszabályok egyértelműen a kormányhivatalok feladatául szabják, hogy járvány idején gondoskodjanak a laboratóriumi vizsgálatok elvégzésének feltételeiről, és a fertőzés megelőzésének, terjedésének leküzdéséhez szükséges anyagokról, eszközökről.

Nyílt levélben követelik Orbántól, hogy végre cselekedjen.

  • Teszteljék az idősotthonok lakóit.
  • Teszteljék az ott dolgozókat.
  • Teszteljenek mindenkit, aki a szociális szférában dolgozik.
  • Teszteljék a kórházakból az otthonokba visszatérőket.

A Fidesz-kormánnyal ellentétben nem politikai célok hajtják az ellenzéki polgármestereket. Ők azon túl, hogy a saját városaikban, helyi szinten mindent megtesznek a járvány ellen, szeretnék elérni, hogy a kormány is megtegye a szükséges lépéseket.

"Féltjük az időseinket és a dolgozóinkat, nem engedhetjük, hogy hibás és felelőtlen kormányzati hozzáállás, a tesztelés hiánya veszélyeztesse egészségüket, életüket."

A kormánypárti városvezetők természetesen meghajoltak uruk akaratának, így eszükbe sem jutott aláírni a létfontosságú lépéseket követelő nyílt levelet. 

Hiába követeli már a járvány magyarországi megjelenése óta, több, mint egy hónapja az ellenzék és az orvosszakma is a tömeges tesztelés elindítását, a kormány eddig csak kifogásokkal és politikai támadással reagált.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.03

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

  • 2020.07.31

Karácsony, Szabó: megmenekül az Óbudai sziget, megállítottuk a Fideszt!

Összefogással Megakadályoztuk a pusztítást: a civilek mellett Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Kiss László kiállásának köszönhetően különleges ártéri erdő menekül meg az Óbudai szigeten, ahol a Fidesz 1000 fát akart kivágni!

  • 2020.07.28

Karácsony Gergely: Tavasszal indul a Lánchíd felújítása

32 év után, 9 évnyi tétlenkedést követően a Lánchíd felújításának első adminisztratív szakaszán túl vagyunk - jelentette be Budapest köztársaságpárti városvezetője, Karácsony Gergely főpolgármester.