5 eset, amikor Tarlós becsicskult Orbánnak

5 eset, amikor Tarlós becsicskult Orbánnak

Tarlós Orbán hű csatlósa. Ezt már sokszor bizonyította: minden döntésével erről tesz tanúbizonyságot, mivel Orbán bábjaként nem is tehet meg semmit, amit főnöke jóvá ne hagyna. Összeszedtünk 5 olyan esetet, amikor nagyon nem kellett volna, Tarlós mégis becsicskult Orbánnak.

1. Városliget bebetonozása

Mindhiába bizonyították tiltakozások tömegével, közvélemény-kutatásokkal, megszólalásokkal, hogy a budapestiek nagyon nem akarják a Városliget beépítését. Tarlós István semmit nem tett, hogy képviselje a fővárosi emberek érdekeit. Ellenállás nélkül hagyta a Fidesz-kormánynak, hogy épületmonstrumokat, betonrengeteget építsen Budapest legnagyobb parkjába. 

2. A Puskás Stadion 190 milliárdért

Az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb építési beruházását, vagyis inkább pénzszórását is beengedte Budapestre Orbán hű bábja. A miniszterelnök kedvet kapott még egy stadionhoz, így Puskás-stadion néven 190 milliárd forintért építtet magának egyet a Népliget mellett. Lassan a fővárosi kórházak is szétesnek, nincsenek az emberek alapvető ellátásához szükséges eszközök sem. Tapló Tarlósnak azonban eszébe sem jutott megmondani gazdájának, hogy azt a 190 milliárdot költhetné inkább az egészségügyre. Szó nélkül hagyta, hogy Orbán urizálására költsék. 

3. Szaunaként funkcionáló M3-as metró felújítása az oroszokkal 

1990. óta hozzá sem nyúltak a 3-as metró szerelvényeihez. Nem csoda tehát, hogy új járművekre volt szükség a vonalon. Orbán Viktor azonban nem engedte Tarlósnak, hogy új szerelvényeket vegyen. Ehelyett a régieket kellett 69 milliárd forintért felújíttatni egy orosz céggel. Elég hamar kiderült, hogy bőven hagy kivetnivalót maga után a kivitelezés. Például melegben a felújított kocsikban 32-34 fokra hevül a hőmérséklet, mivel még klíma sincs bennük. Minden budapesti köszönetet mondhat Tarlósnak, hogy Orbán parancsára szaunát csinált a metróból.

4. Fák tömegét pusztító Római-parti mobilgát

Tarlós István azonnal behódolt Orbán Viktor és pár darab ingatlantulajdonos akaratának a római-parti mobilgát ügyében is. A gát tízméteres körzetében egyetlen fa sem maradhat, így legkevesebb 1000 fát kell kivágni, és a fövenyes part is megszűnik. Sokkal jobb megoldás lett volna a már meglévő, Nánási út-Királyok úti védmű megerősítése. De Tarlós persze nem a természet és a helyiek érdekeivel fogalakozott, csak kiszolgálta Orbán utasításait. Azt egyébként jelenleg nem lehet tudni, megépül-e a mobilgát. Ha az ellenzék győz, biztosan nem.

5. Több mint 170 milliárdos Úszó-világbajnokság

Több mint két évvel a vizes vb budapesti megrendezése után még mindig milliárdokkal drágul a beruházás. Pedig egyes számítások szerint már két éve is 170 milliárd forintnál tartott a költségek összege. De ezen kívül is botrányok tömegétől volt hangos az egész méregdrága projekt. A miniszterelnök parancsára Tarlós persze minden Orbán-strómant gazdagító beruházást hagyott. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Az MSZP tisztességes béreket és erős dolgozói jogokat, szakszervezetet követel

Mivel a kormány NEM törődik a munkavállalókkal, így az MSZP áll ki értük. Az ellenzéki párt követeli a dolgozók jogainak azonnali helyreállítását, és tisztességes béreket. Az MSZP azt javasolja, hogy a szakszervezetek is gyűjthessenek 1 százalékot.

  • 2020.06.04

MSZP: minden érintettnek azonos összegben járjon a 13. havi nyugdíj

A jó 13. havi nyugdíj igazságos, tisztességes és mindenkinek azonos összegben jár - mondta a Parlamentben Korózs Lajos, a szocialisták képviselője.

  • 2020.06.04

Varga Zoltán: szemfényvesztés a fideszes 13. havi nyugdíj

Szó sincs 13. havi nyugdíjról, ez az intézkedés szemfényvesztés, mert a kormány nem orvosolja a jelenlegi problémákat, az ütemezéssel és az összegekkel ez a lépés nem elég - mondta a Parlamentben Varga Zoltán, a DK képviselője.