Karácsony szállítja a bizonyítékot: Orbánék felelősek a Pesti úti katasztrófáért

Karácsony szállítja a bizonyítékot: Orbánék felelősek a Pesti úti katasztrófáért

Dokumentumokat hozott nyilvánosságra a főpolgármester, amelyek bizonyítják Orbán Viktor és emberei felelősségét a Pesti úti idősek otthonában történt tömeges koronavírusért.

Karácsony Gergely főpolgármester megelégelte a fideszes hazugságokat az idősotthonban elszabadult járvány ügyében. Ezért olyan leveleket hozott nyilvánosságra, amelyekből egyértelműen kiderül három dolog:

  • Orbán Viktor emberei, többek közt Sára Botond kormánymegbízott felelősek azért, hogy elszabadult a koronavírus az idősek otthonában,
  • Karácsony Gergely mindent megtett, hogy meggátolja a katasztrófát, de ezt a fideszesek megakadályozták,
  • Orbán Viktor és csicskái hetek óta politikai érdekből hazudoznak és hárítják a felelősséget Budapest vezetésére és polgáraira.
Karácsony Gergely: 3 hete kérjük a kormány illetékeseit, a kormányhivatal vezetőjét, az egészségügyért felelős minisztert és a tisztifőorvost is, hogy ne küldhessenek vissza a kórházak idős embereket az idősotthonokba negatív koronavírus-teszt nélkül.

Ahogy azt a 444 is megírta: az első levél szerint Karácsony már március 20-án kérte Sára Botond fővárosi kormánymegbízottat, hogy gondoskodjanak azoknak az elkülönítéséről, akik kórházból az idősotthonokba kerülnek vissza. A főpolgármester akkori levele szerint a 11 fővárosi idősotthonban lakó közül 71-en voltak kórházban, de az intézményekben nem megoldató az elkülönítés, mert sem megfelelő helyiség, sem kellő személyzet, sem védőfelszerelés nem áll rendelkezésre. Egy másik levélben Sára Botond megbízásából a helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvos március 26-án arról írt, hogy szakmailag megalapozatlannak tartja azt az eljárást, miszerint a kórházak csak negatív teszttel vesznek át betegeket. Egy újabb levélből pedig kiderül: a fővárosi kormánymegbízott és a helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvos március végén még fölöslegesnek tartotta a kórházból kikerülők tesztelését.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.04

Akár napokat is várni kell annak, aki koronavírus-tesztet csináltatna

A HVG egyik olvasója több napos kálvária után tudott csak koronavírus-tesztet csináltatni. Pedig tünetei is voltak, és orvos írta elő a tesztet.

  • 2020.07.28

Romok és drogtanya a kőbányai polgármester lakóparkja mellett

Üszkös romok maradtak a tönkretett teniszakadémia helyén. Már csak a drogosok használják.

  • 2020.07.27

A belvárosi önkormányzatok hatalmas áldozatot hoztak a kiskereskedők megmentéséért

Budapest belső kerületei lemondtak a kisboltok bérleti díjáról, pedig nagy szükségük volna a bevételekre.