Az LMP további intézkedéseket javasol a kormánynak

Az LMP további intézkedéseket javasol a kormánynak

Az eddig bejelentetteken túl további intézkedéseket javasol a kormánynak a koronavírus-járvánnyal összefüggésben az LMP - mondta el online sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

A többi között albérlettámogatás biztosítását, valamint a szociális és az egészségügyi dolgozók bérének emelését kezdeményezik, de a társadalom minden tagját együttműködésre kérik a kialakult helyzetben - mondta csütörtöki online sajtótájékoztatóján a párt társelnöke. Kendernay János hangsúlyozta: a védekezés nem pusztán kormányzati felelősség, a civil életnek is számos feladata van.

Kendernay: honorálni kell a védekezést segítők munkáját, a szociális dolgozók bérét 50 százalékkal, míg az egészségügyiekét 30 százalékkal kellene növelni.

Az LMP a kormányfő által bejelentett gazdaságvédelmi intézkedések szociális részét alultervezettnek tartja - mondta. A többi között albérlettámogatást javasolnak azok számára, akik most veszítik el munkájukat, ugyanakkor a bérbe adókat is méltányosságra kérik.

Kendernay János hozzátette: a válság után teljesen más irányt kell adni a magyar gazdaságnak, hogy az ne legyen ennyire kitett a multinacionális vállalatoknak, elsősorban a német autógyáraknak. Szerinte az országnak képesnek kell lennie előállítani azokat a mezőgazdasági termékeket és eszközöket, valamint energiát, amelyek a napi működéshez szükségesek.

A politikus arra is kérte a kormányt, hogy gondoljon a segíteni szándékozó civilekre is, támogassa őket.

Kendernay János összefogásra kérte az embereket és elmondta, hogy pártjának tagjai is több módon ajánlották fel segítségüket, például használt informatikai eszközöket adnak azoknak a diákoknak, akik most ennek hiányában nem tudnak otthon tanulni.

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.23

Bizonyíték van rá: Orbán (apja) az autópályaépítésből is hatalmasat szakított

A gánti Orbán-bánya kövei is ott vannak a folyamatosan dráguló M4-es autópályában. A Direkt36 erről szerzett be bizonyító iratokat.

  • 2020.09.23

Átadták Kiss-Rigó egyházmegyéjének a 30 milliárdos Hungarikum Ligetet

Így lett a Fidesz csicskapüspöke az állami pénzből épített-felújított ingatlanok egyik legnagyobb tulajdonos-mágnása.

  • 2020.09.23

Összefogással bukni fog Orbán 2022-ben

Immár a sokadik kutatás bizonyítja, hogy teljes ellenzéki összefogással, egyetlen közös listával verhető a Fidesz.