Az LMP további intézkedéseket javasol a kormánynak

Az LMP további intézkedéseket javasol a kormánynak

Az eddig bejelentetteken túl további intézkedéseket javasol a kormánynak a koronavírus-járvánnyal összefüggésben az LMP - mondta el online sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

A többi között albérlettámogatás biztosítását, valamint a szociális és az egészségügyi dolgozók bérének emelését kezdeményezik, de a társadalom minden tagját együttműködésre kérik a kialakult helyzetben - mondta csütörtöki online sajtótájékoztatóján a párt társelnöke. Kendernay János hangsúlyozta: a védekezés nem pusztán kormányzati felelősség, a civil életnek is számos feladata van.

Kendernay: honorálni kell a védekezést segítők munkáját, a szociális dolgozók bérét 50 százalékkal, míg az egészségügyiekét 30 százalékkal kellene növelni.

Az LMP a kormányfő által bejelentett gazdaságvédelmi intézkedések szociális részét alultervezettnek tartja - mondta. A többi között albérlettámogatást javasolnak azok számára, akik most veszítik el munkájukat, ugyanakkor a bérbe adókat is méltányosságra kérik.

Kendernay János hozzátette: a válság után teljesen más irányt kell adni a magyar gazdaságnak, hogy az ne legyen ennyire kitett a multinacionális vállalatoknak, elsősorban a német autógyáraknak. Szerinte az országnak képesnek kell lennie előállítani azokat a mezőgazdasági termékeket és eszközöket, valamint energiát, amelyek a napi működéshez szükségesek.

A politikus arra is kérte a kormányt, hogy gondoljon a segíteni szándékozó civilekre is, támogassa őket.

Kendernay János összefogásra kérte az embereket és elmondta, hogy pártjának tagjai is több módon ajánlották fel segítségüket, például használt informatikai eszközöket adnak azoknak a diákoknak, akik most ennek hiányában nem tudnak otthon tanulni.

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.