DK: a kormány szerezzen be Kínából védőfelszereléseket!

DK: a kormány szerezzen be Kínából védőfelszereléseket!

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy szerezzen be Kínából védőfelszereléseket a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez - mondta sajtótájékoztatóján Oláh Lajos országgyűlési képviselő.

Oláh Lajos sajtótájékoztatóján azt mondta, ha a kabinet így tesz, akkor akár már a hét végére megérkezhetnek Magyarországra azok a maszkok, amik valóban képesek megvédeni az egészségügyi dolgozókat. Hangsúlyozta, hogy Kínában gyakorlatilag már véget ért a járvány, az ország pedig hatalmas gyártókapacitásokkal rendelkezik. Elmondta, hogy az elmúlt napokban több kínai tartományi vezetővel is beszélt, "akik kifejezték nyitottságukat arra, hogy Magyarországot ellássák ezekkel az eszközökkel".

Azzal folytatta, hogy Kínában lélegeztetőgépek és gyorstesztek is rendelkezésre állnak. A kormány ne késlekedjen, az emberélet nem játék! - fogalmazott, hozzátéve: Olaszország és Csehország már megtette a szükséges lépéseket az ügyben. Oláh Lajos azt mondta, szeretnék, ha a gyógyszertárakban is elérhetőek lennének védőmaszkok, amiket hatósági áron lehet megvásárolni.

MTI

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

  • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

  • 2020.07.07

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.