DK: a kormány szerezzen be Kínából védőfelszereléseket!

DK: a kormány szerezzen be Kínából védőfelszereléseket!

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy szerezzen be Kínából védőfelszereléseket a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez - mondta sajtótájékoztatóján Oláh Lajos országgyűlési képviselő.

Oláh Lajos sajtótájékoztatóján azt mondta, ha a kabinet így tesz, akkor akár már a hét végére megérkezhetnek Magyarországra azok a maszkok, amik valóban képesek megvédeni az egészségügyi dolgozókat. Hangsúlyozta, hogy Kínában gyakorlatilag már véget ért a járvány, az ország pedig hatalmas gyártókapacitásokkal rendelkezik. Elmondta, hogy az elmúlt napokban több kínai tartományi vezetővel is beszélt, "akik kifejezték nyitottságukat arra, hogy Magyarországot ellássák ezekkel az eszközökkel".

Azzal folytatta, hogy Kínában lélegeztetőgépek és gyorstesztek is rendelkezésre állnak. A kormány ne késlekedjen, az emberélet nem játék! - fogalmazott, hozzátéve: Olaszország és Csehország már megtette a szükséges lépéseket az ügyben. Oláh Lajos azt mondta, szeretnék, ha a gyógyszertárakban is elérhetőek lennének védőmaszkok, amiket hatósági áron lehet megvásárolni.

MTI

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.29

Mohács polgármesterére lesújtott a fideszes rendőrállam

A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt nyomozást indított Mohács polgármestere ellen, amiért az arról beszélt: a városban akár helyi karantént is elrendelhetnek. 

  • 2020.03.29

Müller Cecília: szigorításokat vezetünk be

A rendelkezések lényege az volna, hogy minél többen maradjanak otthon minden körülmények között - írja a 444.

  • 2020.03.29

KSH: a népesség egyötöde különösen veszélyeztetett

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon - hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.