Így támad a fideszes hazugsággyár, ha valaki beszól Orbánnak - FFF

Így támad a fideszes hazugsággyár, ha valaki beszól Orbánnak - FFF

Sorozatunkban a Fidesz álhírgyárát mutatjuk be. A FideszFéknyúzFigyelő új részében megmutatjuk, hogyan próbálta Orbán propagandabirodalma támadni Donald Tuskot, miután a lengyel politikus nagyon kemény szavakkal bírálta a felcsútit. A bökkenő az, hogy megint csak egy átlátszó hazugságra futotta.

Emlékezetes, hogy Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke is azon politikusok közé tartozik, akik nagyon kiakadtak a koronavírus ürügyén hozott magyar diktatúra-törvény miatt. Keményen bírálta a jogszabályt és ismét a Fidesz Néppártból való kizárását szorgalmazta. Ekkor egy vírushoz hasonlította Tusk Orbánt.

Nemrég pedig egy interjúban még keményebb szavakat használt:  arról beszélt, hogy Carl Schmitt nagyon büszke lenne Orbán Viktorra. Donaldt Tusk ezzel lényegében azt mondta, Orbán jogalkotását a nácik jogi hátterének megalapozója is elismerné.

Orbán propagandistái ezt persze nem hagyhatták annyiban. Gyorsan támadási felületet kezdtek keresni az Európai Néppárt elnökén. Persze ezzel most is nagyon csúnyán felsültek.

Elsők között a Pesti Srácok írt arról, hogy Donald Tusk nagyapja nácik kollaboránsa volt a második világháború alatt. Ezt pedig egy fotóval próbálták bizonyítani. A fotón szerintük az Európai Néppárt elnökének nagyapja, Józef Tusk látható az SS biztonsági szolgálata, az SD tisztjeinek társaságában.

Ez azonban nem igaz!

Rácz András, történész, a Német Külügyi Intézet kutatója világított rá, hogy a kép 1939 szeptemberében, Lengyelország lerohanása idején készült. Ebből pedig nem nehéz kikövetkeztetni, hogy lengyel katonák nem ülhettek a kocsiban. 

Rácz András: Az SS-eket ábrázoló fotó használata egyértelmű és ostoba hamisítvány.

Donald Tusk csak később, 1944-ben a Wehrmachtban szolgált néhány hónapot. De az elérhető lengyel források szerint kényszersorozás áldozataként csatlakozott a német hadsereghez. Ráadásul korábban még munkatáborba is zárták a nácik.

A valóság az, hogy Donald Tusk nagyapja nem volt náci, csak a német nácik által hadba kényszerített katona.


Az ilyen és ehhez hasonló fideszes álhírek és ordas nagy hazugságok miatt fontos a FideszFéknyúzFigyelő.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.