Kifejezetten veszélyes kézfertőtlenítőt osztott szét a kormány

Kifejezetten veszélyes kézfertőtlenítőt osztott szét a kormány

Orbán Viktor és bandája hibát hibára halmoz az új koronavírus kezelése kapcsán. Már arra sem képesek, hogy olyan kézfertőtlenítőt osszanak szét, ami használható.

24.hu számolt be arról, hogy Évek óta egyetlen cég, a Gladiolus Kft. a higiéniai termékek beszerzésével kapcsolatos közbeszerzések legnagyobb nyertese. Ez a cég szállítja jóideje a kézfertőtlenítőket olyan helyekre, ahol nemcsak sok ember dolgozik, de rengetegen meg is fordulnak nap mint nap.

Ilyen többek közt:

  • Kecskemét önkormányzata, a város intézményei,
  • Fót önkormányzata és intézményei,
  • a MÁV,
  • az állami/önkormányzati kézben levő busztársaságok és víziközmű szolgáltatók beszerzéseit intéző vállalat,
  • a Magyar Közút,
  • Budapest Főpolgármesteri Hivatala,

Mostanra azonban kiderült, hogy a cég által forgalmazott kézfertőtlenítő szer nem rendelkezik megfelelő fertőtlenítő hatással. 

A szerek kézfertőtlenítőként való használata járványügyi kockázatot is rejt.

A közbeszerzések miatt tehát használhatatlan, sőt, veszélyes kézfertőtlenítők jutottak háziorvosokhoz, vérvételi helyekre, idősotthonokba, óvodákba, a MÁV-hoz.

Ezt különösen aggasztó az új koronavírus terjedésének idején hallani.

Nem ez az egyetlen eset, amikor Orbán és bandája megbukik a koronavírus elleni védekezésből. Kína és Magyarország között például még mindig nem függesztették fel a légi közlekedést. Ráadásul, ha betör a járvány hazánkba, nem lesz elég szájmaszk sem

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.