Megérkeztek a kínai vírustesztek - csak nem Magyarországra

Megérkeztek a kínai vírustesztek - csak nem Magyarországra

A felelősen viselkedő cseh kormány beszerzett 150 ezer koronavírust kimutató gyorstesztet Kínából. Orbán Viktor közben még egy élő bejelentkezést sem képes normálisan összehozni. 

Ahogyan arról beszámoltunk, a cseh kormány különgépet indított hétfőn a kínai Sencsenbe. Csehország 150 ezer koronavírus-gyorstesztet vásárolt Kínában. Ezek a tesztek mindössze 29 perc alatt kimutatják a koronavírus jelenlétét a szervezetben.

A cseh kormány megfogadta a WHO vezetőjének tanácsát: tesztelni, tesztelni és tesztelni! Orbán sajnos nem így tesz.

A Magyar Narancs most arról számolt be, vissza is érkezett a teszteket szállító repülőgép Prágába. A gyorsteszteket a raktárban szétosztják, majd elszállítják a nagy kórházakba. Valamint azokba a térségekbe, ahol a legnagyobb számú fertőzést mutatják ki.

Az Olmützi régióban lezárt 21 településen például az összes lakost (mintegy 35 ezer ember) ellenőrizni fogják. Összehasonlításképp: Magyarországon március 18-ig csak 1803 tesztet végeztek összesen!

Sajnos Orbán Viktor még mai kudarcos rendkívüli bejelentkezésében sem jelentette be, hogy követné a cseh kormány példáját. Továbbra is kérdés tehát, miért nem veszi komolyabban a magyar kormány a tesztelés fontosságát?

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Minden, amit a koronavírussal kapcsolatban tudni kell

2019 végén azonosították az új koronavírust Kínában. Magyarország kormánya veszélyhelyzetet hirdetett ki a vírus miatt. De mi is az a koronavírus? Hogyan kell ellene védekezni?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.29

Mohács polgármesterére lesújtott a fideszes rendőrállam

A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt nyomozást indított Mohács polgármestere ellen, amiért az arról beszélt: a városban akár helyi karantént is elrendelhetnek. 

  • 2020.03.29

Müller Cecília: szigorításokat vezetünk be

A rendelkezések lényege az volna, hogy minél többen maradjanak otthon minden körülmények között - írja a 444.

  • 2020.03.29

Orbán brazil haverja: a vírus egy kis nátha, néhányan meghalnak, ilyen az élet

Jair Bolsonaro brazil elnök szerint Sao Paolo kormányzója politikai indokból manipulálja a koronavírus áldozatainak számát - írja a Reuters alapján az Index.