Megérkeztek a kínai vírustesztek - csak nem Magyarországra

Megérkeztek a kínai vírustesztek - csak nem Magyarországra

A felelősen viselkedő cseh kormány beszerzett 150 ezer koronavírust kimutató gyorstesztet Kínából. Orbán Viktor közben még egy élő bejelentkezést sem képes normálisan összehozni. 

Ahogyan arról beszámoltunk, a cseh kormány különgépet indított hétfőn a kínai Sencsenbe. Csehország 150 ezer koronavírus-gyorstesztet vásárolt Kínában. Ezek a tesztek mindössze 29 perc alatt kimutatják a koronavírus jelenlétét a szervezetben.

A cseh kormány megfogadta a WHO vezetőjének tanácsát: tesztelni, tesztelni és tesztelni! Orbán sajnos nem így tesz.

A Magyar Narancs most arról számolt be, vissza is érkezett a teszteket szállító repülőgép Prágába. A gyorsteszteket a raktárban szétosztják, majd elszállítják a nagy kórházakba. Valamint azokba a térségekbe, ahol a legnagyobb számú fertőzést mutatják ki.

Az Olmützi régióban lezárt 21 településen például az összes lakost (mintegy 35 ezer ember) ellenőrizni fogják. Összehasonlításképp: Magyarországon március 18-ig csak 1803 tesztet végeztek összesen!

Sajnos Orbán Viktor még mai kudarcos rendkívüli bejelentkezésében sem jelentette be, hogy követné a cseh kormány példáját. Továbbra is kérdés tehát, miért nem veszi komolyabban a magyar kormány a tesztelés fontosságát?

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Minden, amit a koronavírussal kapcsolatban tudni kell

2019 végén azonosították az új koronavírust Kínában. Magyarország kormánya veszélyhelyzetet hirdetett ki a vírus miatt. De mi is az a koronavírus? Hogyan kell ellene védekezni?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

  • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

  • 2020.07.07

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.