Orbán ellen fordult a Fidesz a tanárok fizetése miatt?

Orbán ellen fordult a Fidesz a tanárok fizetése miatt?

Hétpárti egyeztetés után Gulyás Gergely kijelentette: hétfőtől bezárhatják az iskolákat, a tanárok nem maradnak pénzük nélkül. Orbán alul maradt a pártjával szemben, a Fidesz ellene fordulhatott.

Ma délután meglepő módon a Fidesz hajlandó volt egyeztetni az ellenzéki pártokkal. Tíz éve semmilyen ügyben nem történt ilyen. Nagy lehet a káosz a soraikban, ha koronavírus ennyire össze tudta zavarni őket.

Határozott döntés még nem született, de valószínű, hogy hétfőtől nem nyitnak ki az általános és középiskolák sem. Erről Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatott.

A Fidesz frakció sem értett egyet Orbán hülyeségével. A tanároknak nem kell fizetés nélküli szabadságra menni.

A iskolák tanárai a bezárás idején fizetésüknek megfelelő távolléti díjban fognak részesülni. A 24 órán belül várható döntés egyaránt vonatkozik az állami és az egyházi iskolákra. A megoldás technikai részletein még dolgoznak, de valószínűleg a tavaszi szünetet fogják előre hozni.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

  • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

  • 2020.07.07

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.