Orbán ellen fordult a Fidesz a tanárok fizetése miatt?

Orbán ellen fordult a Fidesz a tanárok fizetése miatt?

Hétpárti egyeztetés után Gulyás Gergely kijelentette: hétfőtől bezárhatják az iskolákat, a tanárok nem maradnak pénzük nélkül. Orbán alul maradt a pártjával szemben, a Fidesz ellene fordulhatott.

Ma délután meglepő módon a Fidesz hajlandó volt egyeztetni az ellenzéki pártokkal. Tíz éve semmilyen ügyben nem történt ilyen. Nagy lehet a káosz a soraikban, ha koronavírus ennyire össze tudta zavarni őket.

Határozott döntés még nem született, de valószínű, hogy hétfőtől nem nyitnak ki az általános és középiskolák sem. Erről Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatott.

A Fidesz frakció sem értett egyet Orbán hülyeségével. A tanároknak nem kell fizetés nélküli szabadságra menni.

A iskolák tanárai a bezárás idején fizetésüknek megfelelő távolléti díjban fognak részesülni. A 24 órán belül várható döntés egyaránt vonatkozik az állami és az egyházi iskolákra. A megoldás technikai részletein még dolgoznak, de valószínűleg a tavaszi szünetet fogják előre hozni.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.29

Mohács polgármesterére lesújtott a fideszes rendőrállam

A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt nyomozást indított Mohács polgármestere ellen, amiért az arról beszélt: a városban akár helyi karantént is elrendelhetnek. 

  • 2020.03.29

Müller Cecília: szigorításokat vezetünk be

A rendelkezések lényege az volna, hogy minél többen maradjanak otthon minden körülmények között - írja a 444.

  • 2020.03.29

Orbán brazil haverja: a vírus egy kis nátha, néhányan meghalnak, ilyen az élet

Jair Bolsonaro brazil elnök szerint Sao Paolo kormányzója politikai indokból manipulálja a koronavírus áldozatainak számát - írja a Reuters alapján az Index.