Páratlan páros: Rogán Mészáros Lölöhöz költözött?

Páratlan páros: Rogán Mészáros Lölöhöz költözött?

A 444 kiderítette, hol kénytelen tengetni a napjait Rogán Antal propagandaminiszter, miután felesége kiadta az útját. Úgy tűnik, Mészáros Lőrincék egyik házába költözött be.

A lap egy olvasótól kapott fülest: Rogán Antal egy II. kerületi, háromszintes házba költözhetett be a közelmúltban. Az 1913 négyzetméteres törökvészi telken sokáig egy félbehagyott építkezés volt, mostanra már az utolsó simításoknál járnak, a támfallal és a garázzsal szöszmötölnek még, de a ház már lakottnak tűnik, és van biztonsági őr is az épületnél - írja a 444.

Azt a lapnak nem sikerült kiderítenie, hogy Rogán megvette vagy kibérelte a házat.

Ahogy azt sem, hogy az egészben ő lakik-e vagy kvázi társasházról van szó. Az biztos, hogy bármelyikre futhatja neki, hiszen év elején benyújtott vagyonnyilatkozata szerint 809 millió forint megtakarítással rendelkezik, miután elvált felesésétől és eladta minden ingatlanát.

Az EzaLényeg.hu információi szerint a telken évek óta építkeztek, de csak az utóbbi 1 évben pörögtek föl az események. A környéken korábban azt beszélték, hogy a telek valamilyen módon Mészáros Lőrinc tulajdonába került, és azon luxus apartmanházat építenek eladásra.

Ezzel egybevág, amit a 444 kiderített: ők földhivatali adatokból arról értesültek, hogy az utolsó tulajdonos a Vabeko Kft., akik 2014-ben egy félbehagyott épülettel együtt vették meg a telket. Ez a cég Bernula János családi vállalkozása, az utóbbi években a Mészáros és Mészáros Kft.-vel vagyis Lőrinc strómannal üzleteltek együtt parádésan. 

Öt olyan keretmegállapodást is kötöttek 2018 június óta a Nemzeti Közművek leányvállalataival, amik bőségesen biztosítanak munkát. Ebből három tisztán a Mészáros-Vabeko párosé (9 milliárd gázelosztó vezeték építési munkáira, 16 milliárd gázhálózat rekonstrukcióra), két másikban pedig ugyan van másik cég is, de a legtöbb munkát Mészáros és Bernula viszi a 22 milliárd forintos keretből - írja a 444.

Kiemelt képünket a 444-től közbeszereztük.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.23

Bizonyíték van rá: Orbán (apja) az autópályaépítésből is hatalmasat szakított

A gánti Orbán-bánya kövei is ott vannak a folyamatosan dráguló M4-es autópályában. A Direkt36 erről szerzett be bizonyító iratokat.

  • 2020.09.23

Átadták Kiss-Rigó egyházmegyéjének a 30 milliárdos Hungarikum Ligetet

Így lett a Fidesz csicskapüspöke az állami pénzből épített-felújított ingatlanok egyik legnagyobb tulajdonos-mágnása.

  • 2020.09.23

Összefogással bukni fog Orbán 2022-ben

Immár a sokadik kutatás bizonyítja, hogy teljes ellenzéki összefogással, egyetlen közös listával verhető a Fidesz.