Setét Jenő a cigány gyerekeknek adja a kormány pénzét

Setét Jenő a cigány gyerekeknek adja a kormány pénzét

A neki megítélt Raoul Wallenberg-díjért kapott összeget nem tartja meg, hanem a gyöngyöspatai roma tanodának adományozza.

A gyöngyöspatai ügy kapcsán mindenki számára bebizonyosodott, hogy a  Fidesz aljas gyűlöletkeltése nem ismer határokat.

Undorító megnyilvánulások, cigányozások sora és rasszista uszítások. Igazságszolgáltatás helyett ez várt a gyöngyöspatai roma lakosokra, amikor a felcsúti miniszter számára kiderült, mekkora összegű kártérítést ítélt a Debreceni Ítélőtábla az évekig szegregált diákoknak. Mintegy nyolcvanmillió forintról beszélünk.

Orbán szerint pénzt nem adhat Gyöngyöspatának

Orbán amúgy abban sem száz százalékig biztos, hogy Gyöngyöspatán szegregáció vagy rosszul sikerült felzárkóztatási program folyik. Ezen élő adásban merengett el. De szerinte mindegy is, hisz a bíróság döntött, azt meg el kell fogadni, de azért nem kellene odaadni azt a pénzt a gyöngyöspatai romáknak. Inkább segítséget adna, de nem pénzt a kezükbe.

Joggal merült fel sokakban a kérdés, vajon Orbán keze elér-e a bíróság döntésének megváltoztatásáig?

Rengetegen fordultak szembe Orbánnal a rasszista felszólalási miatt, és még többen álltak ki a gyöngyöspatai romák mellett.

Setét Jenő roma polgárjogi aktivista és az Idetartozunk Egyesület vezetője felvette a kesztyűt az aljas módon cigányozó Orbánnal és csatlósaival, hogy kiálljon a Fidesz által kikezdett bírósági függetlenségért. Petícióval tiltakozik és demonstrációt szervez az ellen, hogy ne Orbán döntse el, ki, mikor és mennyi kártérítést kaphat Gyöngyöspatán. 

Setét Jenő a neki megítélt Raoul Wallenberg-díjért kapott összeget nem tartja meg, hanem a gyöngyöspatai roma tanodának adományozza.

Setét Jenő úgy döntött, mivel a pénz az EMMI-től származik, köze van Orbánhoz. A miniszterelnök pénzére pedig nincs szüksége.

Az elismeréssel és az oklevéllel a munkámat ismeri el a Raoul Wallenberg Egyesület. Az ezzel járó pénzdíjat viszont az EMMI biztosítja s én egyetlen fillérre sem tartok igényt a magyar kormánytól, amíg nem változtat a jelen álláspontján és politikai gyakorlatán.
A roma aktivistát éppen azért tünették ki, mert folyamatosan küzd a szélsőséges csoportok és a félkatonai szervezetek ellen. Úgy véli, a kormánypárt cselekedete azért is kompromittáló, mert az iskolák működtetése már évek óta a kezükben van, ők mégsem tettek soha semmit. 

Orbán Viktor azon kijelentésére, miszerint igazságtalan az, hogy a gyönyögypatai romáknak kártérítést ítélt a bíróság, annyit reagált, hogy "Elképesztő, felháborító, végtelenül aljas hozzáállás, példátlan az elmúlt 30 évben és kizárólag a cigányokkal merik ezt megtenni".

Setét a dél-afrikai apartheidhez hasonlította a miniszterelnök hozzáállását, a gyerekek ellen működtetett politikai hadviselésük  szerinte pedig még ennél is durvább.

A civil ellenellás egyre jobban és gyorsabban erősödik a kormány rasszista gyűlöletkeltő politikájával szemben, és nem félnek kiállni a gyöngyöspatai romák mellett. Összefogással, petícióval és tüntetéssel tiltakoznak és minden tőlük telhetőt megtesznek a helyes igazságszolgáltatás érdekében. 

Erősödik a civil ellenállás Orbán gyűlöletpolitikájával szemben

Orbán és csicskái a legaljasabb módon kezdtek rasszista uszításba a cigányság ellen. Egyértelműen átléptek egy határt. Pártok, közszereplők és civilek sora szólalt már fel az ügyben, és ítélte el Orbán rasszizmusát.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.12

Fidesz-milliárdos hajóztatja-röpteti Orbánt és csicskáit

Mi köti össze az Adriát, Máltát és Tiszakécskét? Szíjj László, meg két luxusjacht.

  • 2020.07.10

Káosz az ellátásban: nyugdíjas orvosok nélkül össze fog omlani a rendszer

A Fidesz egy évtizede spórol az egészségügyön. Meg is lett az eredménye: éveken belül háziorvos ellátás nélkül maradhatunk.

  • 2020.07.10

Dobrev Klára: Orbán ne zsarolja az EU-t!

A DK parlamenti képviselői nemmel fognak szavazni a témában benyújtott határozati javaslatra. A DK alelnöke egyúttal arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy ne zsarolja az Európai Uniót.