Szél Bernadett: a gyermekotthonban élők továbbra is be vannak zárva az intézményekbe

Szél Bernadett: a gyermekotthonban élők továbbra is be vannak zárva az intézményekbe

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő több megkeresést is kapott melyben gondozók, intézményvezetők jelezték mekkora gondot jelent a gyermekotthonokban a karantén. A gyerekek immár 40 napja maximum az udvarra mehetnek csak ki.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány senkivel sem törődik
Orbánék a betegek gondozásáról lemondtak, mikor a Kásler-kvóta miatt tömegesen kezdték hazaadni a kórházakból a sokszor magatehetetlen embereket. Az idősekkel sem törődnek, hiszen több idősek otthonában is megjelent a koronavírus, mire néhány intézményben tesztelni kezdtek. A munkájukat elvesztőknek sem segítenek, hiszen minden ellenzéki javaslatot lesöpörnek az asztalról, ami segítené a bajba jutott embereket, akik NEM azért nem dolgoznak, mert nem akarnak, hanem mert nem tudnak.

Szél Bernadett Facebook oldalán is beszámolt arról, hogy egy hozzá is eljutó rendeletben a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság március 16-án arra utasította a fenntartása alatt működő gyermekvédelmi intézményeket — ideértve a nevelőszülői hálózatot is —, hogy vezessenek be látogatási és intézmény-elhagyási tilalmat. 

Ebből az lett a gyakorlat, hogy a gyermekek március közepe óta be vannak zárva — és miközben most már a lazításról kommunikál a kormány, a fiatalokat meg érettségire küldi, a gyermekotthonban élők egy egészségügyi sétára sem mehetnek ki.

Az Rtl Klub Híradója megkérdezte az EMMI-t, hogy mi az oka ennek a rendkívül szigorú intézkedésnek, tekintve, hogy még a papírból hajtogatott Müller Cecília szerint is nagyon fontos a mozgás a fiataloknak. Különösen igaz ez a gyermekotthonokban élő, nehéz sorsú és rosszabb pszichikai állapotban levő gyermekekre.

Az EMMI azt válaszolta, hogy "Kisebb csoportokban, megfelelő felügyelet mellett a gyermekotthonokban elhelyezett fiatalok is kimehetnek a szabadba az általánosan, mindenkire érvényes szabályok, ajánlások betartásával."

Szél Bernadett ellenőrizte a helyzetet, és azt az információt kapta, hogy dacára a korábbi minisztériumi kommunikációnak, a gyermekotthonban élő gyermekek továbbra is be vannak zárva az intézményekbe. 40 napja!

Az EMMI tehát vagy nem mond igazat, vagy egyszerűen azt sem tudja, mi zajlik a hozzá tartozó gyermekotthonokban és össze-vissza beszél — nem tudom eldönteni, melyik a rosszabb. Mert miközben most már a járványügyi szabályok lazításáról kommunikál a kormány, a fiatalokat meg érettségire küldi, a gyermekotthonban élők egy egészségügyi sétára sem mehetnek ki — továbbra sem - írja Szél Bernadett.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Már 80 ezren aláírták a "STOP Balaton-törvény!" petíciót

Hatalmas ellenállás alakult. Már csaknem 80 ezren állnak ki a Balaton és természeti kincseinek megóvása érdekében.

  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.