Többszázmiliós luxusbirtokon nyaral Orbán

Többszázmiliós luxusbirtokon nyaral Orbán

Tiborcz István úszómedencés, borospincés hatalmas villája hivatalosan csak "gazdasági épület".

A Balatonon piheni ki a libernyákok cipelését és a brüsszelita nemzetközi brigádok támadásának hősi visszaverését Orbán az alábbi kommenttel:

Több Balaton, kevesebb Brüsszel

De azt már nem kötötte a pórnép orrára, hogy pontosan hol is van. A fotó hátterét is úgy választották meg, hogy abból ne nagyon lehessen rájönni a helyszínre. A Magyar Narancs újságíróinak mégis elég volt ez a kevés információ is a beazonosításhoz. A képen látható háztetők és egy tavalyi Átlátszó cikk segítségével sikerült rájönniük, hogy

Orbán leugrott a gyerekek balatoni luxustelkére. Ami egy csaknem egyhektáros,  úszómedencés, elzárt birtok egy hatalmas villával. A fotó pedig pont a medence szélénél készülhetett.

És innen átadjuk a szót a luxusbirtokot bemutató Átlátszó cikknek:

Tiborcz István 2019 március elején ebben a festői szépségű faluban vett egy 1 hektáros nyaralókomplexumot. Két egymás melletti területről van szó, egy 8000 és egy 1500 négyzetméter nagyságú telekről. A földhivatali besorolása mindkettőnek zártkert, vagyis a település szélén fekszenek, és egykor mezőgazdasági tevékenység folyt rajtuk, de mára már művelés alól kivett területek. Utca és házszám szerinti besorolásuk nincs, csak helyrajzi számuk. Az ingatlanok a Felsőörsöt Balatonalmádival összekötő nagyforgalmú úthoz közel találhatók, az abból leágazó egyik kis zsákutcából közelíthetők meg. De nem akárki számára: a Tiborcz-telkekhez vezető zsákutca ugyan hivatalosan közterület, mégis rögtön az elején egy hatalmas kapu zárja le. A telkek lejtős elhelyezkedésüknek köszönhetően az alattuk és felettük fekvő utcákból egyszerűen nem látszanak, hátulról és oldalról pedig sűrű növényzet és magas kerítés védi őket a kíváncsi tekintetek elől. 
A tulajdoni lapok szerint gazdasági épületek vannak rajtuk, a levegőből azonban jól látható, hogy a területen egy kisebb nyaraló és egy hatalmas villa áll úszómedencével, borospincével és napelem-rendszerrel
Így, hogy Orbán oda jár pihengetni, már érthetőbb, miért is kellett Tiborcznak az ország egyik leggazdagabb emberévé válnia

Részletek a Magyar Narancs oldalán.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.07

Orbán úgy nevelte lányait, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni

Migránsok, libernyákok, a kormány nagyszerű sikerei és természetesen nemzeti konzultáció. A szokásos már-már unalmas témák mellett két érdekesebb dolog is kibukott ma Orbán száján.

  • 2020.08.07

Dull Szabolcs nem tudja, honnan szerezte meg a Fidesz a híváslistáját

Az Index.hu kinyírásával mindenki veszített Magyarországon – mondta a lap kirúgott főszerkesztője a HVG Teraszon.

  • 2020.08.07

A KATA szigorításával a kisvállalkozóknak is jót odasóz Orbán

A szakértő szerint a legkevésbé védekezőképes kisvállalkozók esélyeit rontja a szigorítás, vállalkozások szűnhetnek meg, sokaknak csökkenhet a jövedelme.