Védekezés helyett focira mehet a bankok különadója

Védekezés helyett focira mehet a bankok különadója

A bankok a normál bankadóhoz hasonlóan csökkenthetik a rájuk kiszabott járványügyi különadót. Látványsportok javára ajánlhatják fel. Tehát focira.

A kormány úgy oldotta meg, hogy ne kelljen egy forintot sem költenie a járvány elleni védekezésre, hogy az Országvédelmi Alapot átkeresztelte Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalékára. Ezután sarcolta meg az önkormányzatokat 34 milliárddal, ami ellen csak az ellenzékiek álltak ki. Ebbe a költségvetésbe fogják elvileg becsatornázni a bankokra kivetett járványügyi különadót is.

Azonban a bankok csökkenthetik ezt az adót, ha támogatják a látványcsapatsportokat. Nem nehéz kitalálni, a fociról van szó.

 A május 1-jén hatályba lépő jogszabály szerint a bankok 55 milliárd forinttal kell, hogy hozzájáruljanak a koronavírus elleni védekezéshez. A bankok a most befizetett különadót a következő öt év során a bankadóból levonandó kedvezményként visszakapják.
Ha viszont Orbán kedvenc hobbiját támogatják, akkor már most sem kell befizetniük a teljes összeget.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.16

Fodor most a Kossuth rádióban nyalizott Orbánnak

A kimúlt SZDSZ egyik legjelentéktelenebb korábbi vezetője, aki korábban Gyurcsány Ferencet miniszterelnökként, Orbán Viktort pártelnökként árulta el, most ismét a Fidesznek puncsol csattogó nyelvvel.

  • 2020.07.16

Sok iskolába kéretlenül küld iskolaőröket a kormány

Az Embertelenség Minisztériuma tegnap hozta nyilvánosságra a listát, hogy mely iskolákban lesznek gumibottal, gázsprayvel és bilinccsel felszerelt úgynevezett iskolaőrök. Jópár iskolaigazgató meglepődött, mikor meglátta iskolája nevét.

  • 2020.07.16

DK: A tüzijáték árát költse a bajba jutott magyarokra!

A Demokratikus Koalíció felszólította Orbánékat: csoportosítsák át az augusztus 20-i tűzijáték költségvetését a válságkezelésre, a rászorulókra.