Fideszes bunkókáim, ideje hallgatni az okosabbra!

Fideszes bunkókáim, ideje hallgatni az okosabbra!

Ha egy hónappal korábban azt csinálták volna, amit Karácsony Gergely javasolt, életeket lehetett volna megmenteni. Nem csinálták, inkább keménykedtek. Emberek életébe került a felelőtlenségük. Most megint itt a lehetőség, hogy végre észhez térjenek Orbánék.


Miközben a Fidesz nyilvánvalóan állampárttá vált, és mint ilyen könnyen beláthatóan ország- és nemzetrontó tevékenységet végez, mégis úgy tűnik, nehéz olyan ügyeket találnia az ellenzéknek, ahol konkrétan és egyben megmutatkoznak az Orbán-rendszer legfőbb jellemvonásai. Most pont előttünk van egy ilyen.

Mielőtt a Pesti úti idősotthonban elharapózott volna a koronavírus-fertőzés, Karácsony Gergely főpolgármester több nem politikai jellegű, hanem operatív célú levélben kérte az illetékes hatóságokat arra, hogy tegyék meg az óvintézkedéseket. Ezeket a hatóságokat nyilvánvalóan fideszes kegyencek vezetik, a Kormányhivatalt konkrétan Sára Botond, az önkormányzati választáson kiebrudalt volt józsefvárosi fideszes polgármester. Nyilván nem hallgattak rá. Hogy felsőbb parancsra tették ezt a Fidesz-csicskák vagy reflexből elutasítanak mindent, amit egy ellenzéki mond, azt nem tudjuk. Mindkettő bűn és hiba.

Müller Cecília tisztifőorvos most pár napja bejelentette, mégis azt csinálják, amit Karácsony Gergely egy hónapja kért: a kórházakból csak negatív COVID-teszttel engedik vissza az otthonokba az időseket. De mi a vérhalomért kellett ennyit várni erre?

Azért, mert Orbánnak fontosabb az ellenség eltaposása, mint a magyar emberek egészsége, sőt ebben az esetben az élete.

Neki harcolnia kell és győzni kell, az együttműködés nem az ő stílusa. Ezért is undorító egyébként, hogy valaha így nevezte ezt a rendszert: Nemzeti Együttműködés Rendszere. Sosem akart ő senkivel együttműködni, ő egy kemény magyar férfi, neki verekednie kell és földhöz vágni és eltaposni a legyőzöttet. Pedig most nem azt kéne.

Karácsony Gergely, aki a járvány okozta válság kezelésében talán a legjobb döntéseket és intézkedéseket hozta meg az utóbbi hetekben, most ismét adott egy tanácsot a Fidesznek. Nem politikailag, hanem higgadtan és megoldást keresve, ahogyan ő szokta. Jobb lenne talán megfogadni, mielőtt az orbáni macsós keménykedés megint emberek életébe kerül.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.

  • 2020.09.18

Breaking! Orbán önkritikát gyakorolt!

Péntek reggeli propagandainterjújában kijelentette: a koronavírus második hullámát külföldről hozták be. Mindezt azok után, hogy nemrég még ő is az Adrián nyaralt.

  • 2020.09.14

800 forintos almával zsonglőrködik Varga Judit, aki férjével 6 milliót keres

Miközben nyilvánvalóan aranyosnak szánták az igazságügyi miniszter posztját, eléggé mellément. Kicsit undorító, ahogy olasz dizájner blúzában mosolyogva zsonglőrködik a hazai gyümölccsel, amit a magyarok nem tudnak megfizetni.