Kunhalmi: Orbán a járvány politikai haszonlesője!

Kunhalmi: Orbán a járvány politikai haszonlesője!

Nagyon helyes, hogy a Fidesz-kormány eleget tett a szocialisták követeléseinek az érettségin alkalmazott óvintézkedésekkel kapcsolatban - mondta el online sajtótájékoztatóján Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke.

 

Petíciót indított az emberek védelmében az MSZP - jelentette be Kunhalmi Ágnes. Miután a Fidesz az Országgyűlésben még csak tárgyalni sem hajlandó ezekről a javaslatokról, most közvetlenül Önhöz fordulunk, és kérjük, támogassa az MSZP javaslatait - mondta a politikus.


Igazuk volt azoknak, akik a felhívták a figyelmet a veszélyekre, mind a pedagógusoknak, mind az érdek-képviseleteknek, hiszen nagyon nagy kockázatot vállalt Magyarország nevében Orbán Viktor az érettségik megtartásával - közölte Kunhalmi Ágnes. Elmondta: ma még nem lehet azt megmondani, hogy történtek-e átfertőzések a vizsgák során, csak remélhetjük, hogy nem. Biztosat csak két hét múlva tudunk majd.

Az MSZP köszöni az oktatási rendszerben dolgozók áldozatos munkáját és helytállását az érettségik során - mondta Kunhalmi Ágnes.

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra kampányinfójára reagálva a szocialista politikus elmondta: súlyos hiba, hogy a kormány korábban tagadta a maszkviselés és a tömeges vírustesztelés fontosságát, az pedig kissé visszás, hogy most a maszkviselésért már megdicsérik a polgárokat.

Kunhalmi Ágnes szerint a Fidesz-kormány csak a fideszes önkormányzatokkal hajlandó partnerként tárgyalni. Általánosságban pedig kivérezteti az önkormányzatokat, folyamatosan forrásokat von el tőlük, ahelyett, hogy inkább pluszforrásokat adna.

Azt is elmondta Kunhalmi Ágnes, hogy a Fidesz politikai hadjáratot folytat Karácsony Gergely ellen idősotthon-ügyben, aminek a vérszomjas fideszes Sára Botond az egyik főkolomposa. Nem csoda az ő vérszomja, hiszen az önkormányzati választáson Karácsony egyik szövetségese, Pikó András megalázó vereséget mért rá. Ezután ajándékozták meg a Sára bolondot a fővárosi kormányhivatal vezetésével Orbánék. Koncepciós politikai eljárás zajlik - tette hozzá.

Orbánnak nem az emberek védelme a fontos, hanem a politikai haszonszerzés, amiben a koronavírus-járványt lehetőségként kihasználja - mondta Kunhalmi Ágnes.

Példaként hozta fel az embertelen Kásler Miklóst, aki emberek halálát nevezte szórakoztató történetnek hétfőn a parlamentben, Bangóné Borbély Ildikó felszólalására reagálva. Kunhalmi szerint ez nem rossz elszólás volt, hanem megmutatta a Fidesz politikájának a lényegét, hogy nem számít nekik az emberélet, csak a saját zsebük és a politikai hatalom.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Miközben Orbán állandóan az EU ellen hergel, addig újabb támogatásokra számíthatunk az uniótól. Erre Szabó Szabolcs világított rá.

 

  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.