Idősotthonok-FFF - Kovács, te melyik mesét nézed?

Idősotthonok-FFF - Kovács, te melyik mesét nézed?

FideszFéknyúzFigyelő sorozatunkban a Fidesz álhírgyára kerül terítékre. Ma Kovács Zoltán újabb hazugságát cáfoljuk meg. Azt kamuzta, hogy Karácsony Gergely felelős az idősek otthonaiban történő halálesetekért, és emiatt nem nyitják meg Budapestet.


A Fidesz számtalanszor vetette már a főpolgármester szemére, hogy kevesebbet üzengessen Facebook-on, ez viszont nem gátolta meg Kovács Zoltánt, ő is ott üzent Karácsony Gergelynek.

Az angol nyelvű hazugságokért felelős államtitkár azt írja: "Karácsony Gergelynek azt javasoljuk, koncentrálja minden energiáját a főváros fenntartásában lévő idősotthonokra". A vadászmellényes államtitkár szerint az idősek otthonában történő halálesetek számának csökkentése a budapesti élet újraindításának feltétele.

 

Kovács kamus Zoltán még egy ábrát is közzétett, amiből az látszik, hogy a fővárosi idősek otthonaiban történt a legtöbb haláleset. Szerinte ennek az az oka, hogy a főpolgármester későn intézkedett. Csakhogy ez hazugság, mert Karácsony pont hogy előre szólt, hogy ez lesz, ha a Kormányhivatal nem intézkedik. Viszont az azt irányító bukott fideszes polgármester, Sára Botond (vagy bolond?) megakadályozta ezt

Vagyis: Karácsonyék már korábban tételesen cáfolták az ilyen hazugságokat.

Nagyon remélem, hogy Kovács államtitkár magától mond ilyen hülyeségeket. Abban nem lenne hírérték. De ha netán diktálták neki, az botrány. Kovács államtitkár ugyanis ma lényegében elismerte, hogy a kormány politikai alapon, és nem szakmai érvek alapján hoz döntést Budapest újranyitásáról - írja Karácsony Gergely.

Sok intézmény tartozik a fővárosi önkormányzathoz, melyekben nagy létszámban laknak idős emberek 

Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában 11 idősek otthona működik, 17 telephelyen.  Az intézmények 24 órában teljes ellátást biztosít a lakók számára. Átlagéletkoruk 70 és 80 év között van. 3919 engedélyezett férőhelyre 2166 dolgozó jut, a gondozási részlegen a betöltött szakdolgozói állás (egészségügyi végzettségű és a szociális ápoló gondozó) 1474.

Karácsony Gergelyék tesztelik az idősotthonok lakóit

A főváros saját forrásaiból, saját maga által beszerzett szűrővizsgálatokkal folyamatosan szűri az idős betegeket és az ápolókat. A Főváros vezetése mindent megtesz (közbeszerzés, tárgyalás az Országos Operatív Törzzsel), hogy még több tesztelési kapacitáshoz jusson, folyamatosan fordul ez ügyben a kormány felé, egyelőre válaszra és a kérések teljesítésére hiába vár.

Karácsony Gergely nem kap információt

A fővárosi idősek otthonaiban NEM történt koronavírus okozta haláleset, kórházban azonban valóban elhunyt az intézményeink több idős, beteg ellátottja. Hogy hányan, miben és mikor arról a főváros külön tájékoztatást nem kap. Karácsony Gergely napok óta kéri a tisztifőorvost, az Operatív Törzset, hogy adjanak számára tájékoztatást, ők napok óta arra hivatkoznak, hogy nem kaptak ilyen kérést a főpolgármestertől. Ez is arcátlan hazugság, hiszen ennyi idő alatt már galambpostával is meg kellett érkeznie annak a levélnek.

FideszFéknyúzFigyelő sorozatunkban már foglalkoztunk azzal, hogy miért hazugság az, hogy Karácsony Gergely lenne a felelős a Pesti Úti Idősek Otthonában történt megbetegedések miatt. A főpolgármester dokumentumokkal is alátámasztotta, hogy az áldatlan állapotokért a kormány a felelős.

A Fidesz-propaganda hónapok óta dolgozik azon, hogy Karácsony Gergelyt és a fővárosiakat tegye felelőssé minden egyes elhunyt honfitársunkért és a koronavírus-járvány terjedéséért. Inkább a gazdasági válság leküzdéséért dolgoznának ennyit. Vagy legalább befognák a mocskos szájukat!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.28

László Imre minden pert megnyert a Fidesz-álhírgyárosokkal szemben – FFF különkiadás

A 888, a Magyar Nemzet, a Pesti Srácok, a Ripost, a TV2 és az Origo is kiírhatja a homlokára, hogy álhírterjesztő csicska.

  • 2020.09.26

A 6 legfőbb indokom, amiért le kell bontani a kétharmados Fidesz-rendszert

Lenne persze 13 okom is, ha annyit akarnék összeszedni. Hosszabban is ki lehetne fejteni, ha lenne értelme. Most inkább csak azt a 6-ot sorolom fel, amit a legfontosabbnak tartok, azokból sem mindent írok le. Ebből is látszik, hogy le kell bontanunk a kétharmadot, mert az nem a magyar emberek, hanem erőszakos szűk csoport, a Fidesz-elit érdekeit szolgálja.

  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.