Riasztóan kevés koronavírustesztet végeztek itthon

Riasztóan kevés koronavírustesztet végeztek itthon

Szinte nincs olyan európai ország, ahol kevesebbet tesztelnének. Orbán Viktor szándékosan félrebeszél ebben a kérdésben. Közben a WHO szerint az a jó, ha minél többet tesztelünk. Magyarország rosszabbul teljesít!

Meglepő, hogy a környező országokban kivétel nélkül több koronavírus-fertőzött van, mint Magyarországon? Csak szerencsénk lenne vagy más is lehet a dologban? Az európai országokban szinte mindenhol több ismert fertőzött van, mint Magyarországon. És sokkal többet is teszteltek. Nem kell sokáig gondolkodnunk, hogy megalkossuk az összefüggést, pláne Orbán furcsa magyarázata után.

Simán elképzelhető, hogy nálunk is jóval magasabb a szám, csak nincs teszt, ami kimutassa.
A koronavírussal kapcsolatos statisztika megmutatta, hogy a világ mely országaiban hány koronavírus tesztet végeztek egymillió lakosra leosztva. A legrosszabb tanuló India (3), az USA sem büszkélkedhet (42), de mi is a gyengék közt vagyunk Európában a magunk 87 db tesztjével.

Ahogy az alábbi ábrán látható: Szlovéniában egymillió lakosra vetítve nagyjából 1500 tesztet végeztek, Ausztriában is 750 körüli a szám. Az előbbi a magyar tesztek majdnem hússzorosa, az utóbbi közel tízszerese. Csehországban 222, Szlovákiában 156 tesztet végeztek a statisztika szerint. Az utóbbi is közel kétszer annyi, mint a Magyarországon végzett 87 teszt.

A Magyarországon végzett koronavírustesztek száma jóval elmarad az európai átlagtól.

Voltak olyan esetek, amikor saját magán a koronavírus tüneteit észlelő betegen sem végezték el a tesztet egy hétig.

Így már érthető, hogy a kormány hogyan képes viszonylag alacsonyan tartani a fertőzöttek számát. Amit nem mérünk, az nincs is. Jobb lenne, ha felfognák, nagy a baj, és elkezdenének végre nyílt lapokkal játszani. A végén úgyis a lakosság legalább fele megkapja a fertőzést. Nem mindegy azonban, hogy mikor!

Mire várnak Orbánék? Arra, hogy olyan tömeges járvány legyen, amit nem bírnak el a kórházaink? A megelőzéshez tesztelni kell!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.