Ingyen laptopot kap minden iskolás a digitális oktatáshoz - persze nem Magyarországon

Ingyen laptopot kap minden iskolás a digitális oktatáshoz - persze nem Magyarországon

Portugáliában nem csak hasraütés-szerű miniszterelnöki parancsra rendelték el, hogy na mostantól digitális oktatás lesz. Ott minden diák ingyen laptopot, mobilnetet és programokat kap az államtól.

A 444.hu egy Lisszabonban élő magyar olvasója írta meg, hogy Portugáliában a kormány elrendelte, hogy az esélyegyenlőség érdekében minden tanulót ellássanak a digitális tanuláshoz szükséges felszerelésekkel.

portugál állam a járvány idején sem hagyja leszakadni a kevésbé tehetőseket. Portugáliában mindenkinek egyforma oktatás jár.

A diákok kapnak:

  • ingyen laptopot
  • korlátlan mobilnetet
  • a tanuláshoz szükséges jogtiszta programokat

Azonnal megkezdték a számítógépek kiszállítását. A tervek szerint a jövő év szeptemberi iskolakezdésig kivétel nélkül, minden rászoruló tanuló megkapja.

Magyarországon ezzel szemben gyakorlatilag nem történt semmi a digitális oktatás területén. Elvileg Czunyiné Bertalan Judit felel a területért, de a fantom-kormánybiztos az elmúlt négy évben nem sok eredményt mutatott fel. Őt is annyira meglephette, hogy valódi feladatot kellene végeznie, mint a tisztifőorvosi szerepében csak botladozó Müller Cecíliát.

Orbán országában úgy csináltak digitális oktatást, hogy a felcsúti miniszterelnök kimondta, hogy márpedig hétfőtől itt kérem az lesz. De a szónak nem volt teremtő ereje, így nem lett.

Itthon a társadalom 80%-a egyáltalán nem volt felkészülve a válságra. Még a közepes módban élők sem tudják megengedni maguknak, hogy egy két gyerekes családban mindkét gyereknek jusson számítógép.

A hátrányos helyzetű gyerekeknek pedig gyakorlatilag nullára csökkent az esélye a kiemelkedésre.

  • Sok helyen nincs a családban egy számítógép sem.
  • A kis falvakban lassú az internet, sok háztartásba pedig nincs bevezetve.
  • A legszegényebbeknél még áram sincsen otthon. Náluk a napi egyszeri meleg ételt is jelentette az iskola a gyerekeknek.
Magyarországon nem csak a jövő generációiról nem gondoskodik a Fidesz-kormány a koronavírus-járvány és a gazdasági válság idején. Nem törődnek a munkájukat vesztett szegényekkel, az időseket veszélynek teszik ki az otthonokban, a betegeket pedig kidobják a kórházakból.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.

  • 2020.06.28

Horoszkóp: mit ígérnek a csillagok a jövő hétre?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.26

5 titok, amit nem tudtál Hajnal Miklósról

Ezen a héten a Momentum elnökségi tagja állt a kamerák elé. A legbelsőbb titkairól is vallott a válaszaiban.